Larissa er friskmeldt

I dag hadde Larissa time hos veterinæren kl. 11.00. Det pleier nesten alltid å være litt ventetid der, men etter 20 minutter kom vi inn. I ventetiden tok jeg henne på vekten og hun veier nå 26,6 kg, noe som er passelig for Larissa.

Veterinæren hadde oppdatert seg med å lese tidligere journalnotat, og hun spurte om jeg hadde opplevd flere ganger med hudeksem e.l. Jeg fortalte at hun ikke har hatt noe mer av det siden i sommer, men at jeg dusjet henne en gang i uken. Veterinæren synes det var bra og sa at ofte kunne slike små og enkle tiltak holde allergiske utbrudd under kontroll. Veterinæren fikk lese journalnotatet fra veterinæren i Vest-Telemark som oppdaget at Larissa hadde øyekatarr. Hun kikket på øynene og de så helt fine ut. Ingen «vabler» å se på 3. øyelokk. Hun kikket også inn i ørene på Larissa og de så svært bra ut. Rene/blanke og ingen puss. «Da er Larissa friskmeldt» var konklusjonen. Veterinæren var imponert over hvor rolig Larissa sto på undersøkelsesbordet og godtok at veterinæren undersøkte øyne og ører uten å vri seg mye unna. Veterinæren sa at om jeg skulle legge merke til at øynene begynte å renne, bli røde osv., kunne jeg forsøke å dryppe henne et par dager med øyedråpen jeg har brukt på henne. Veterinæren gjentok også det tidligere veterinærer har sagt om rensing av ørene, at jeg burde forsøke å gjøre det en gang i uken, men ikke oftere enn det. For mye rensing av ører kunne også føre til irritasjon.

Veterinæren leste også i journalnotatet fra Vest-Telemark at Larissa har lekket litt urin og at lukkemuskelen kan bli litt slapp etter sterilisering. Veterinæren sa at dette var ganske vanlig når hundene ble 8 og 9 år, men var mindre skjelden på så unge hunder som Larissa. Oda fikk problemet når hun var 3 år. Jeg sa jeg fikk følge med, og dersom lekkingen ble et større problem, kunne vi vurdere å sette henne på medisin.

Jeg er glad vi nå er ferdig med denne gangens runder hos veterinær. Jeg er glad at øyedråpene fikk øyekatarren under kontroll og jeg er glad for at ørene hennes nå ser perfekte ut. Nå må jeg til med å skrive søknad til NAV ang. dekking av ekstraordinære veterinærutgifter. Denne gangen er ikke summen så uoverkommelig høy. Jeg antar det er snakk om ca. 2.000 kr.