Larissa klør og klør

Larissa klør og klør. Hvis vi går en strekning på 20 meter, stopper hun opp to ganger for å klø seg. Jeg skal dusje henne i dag og jeg håper det vil hjelpe henne, men så ille som det er nå, har jeg ikke opplevd på Larissa tidligere. Det er 6 dager siden hun ble dusjet sist. Jeg er redd dette er en reaksjon på at hun nå ligger på et rom hvor det både er sofaer, seng og et teppe i gangen. på rommet. I tillegg er det mye teppe i gangene på senteret og det er teppe på undervisningsrommene jeg oppholder meg. Jeg har funnet noen skårper på hennes høyre hofte, nesten opp på ryggen.

I dag ringte jeg til veterinæren i Vest-Telemark, fordi det er henne jeg har mest tillit og tro på at gjør en riktig behandling. Jeg fortalte henne om den økende kløen hennes og at jeg jobbet på kurs hvor hun måtte sove på soverom i opptil 12 dager. Vi ble enige om å starte med kortison i et par uker inkl. nedtrapping for å hjelpe henne. Jeg håper også at dusjen i kveld vil bedre litt på kløen. Jeg er på ca. 8-10 kurs i løpet av et år, og jeg synes det er synd om hun hver gang må begynne på kortisontabletter når jeg er på Hurdal. Jeg nevnte disse skorpene for veterinæren og hun sa at det ikke var uvanlig for allergiske hunder. Det er et stoff som skilles ut av huden og som blir skårpe i pelsen.

Jeg sa til veterinæren at jeg kunne ønske meg å prøve imunterapi. Det er 1/3 sjanse for at Larissa vil bli helt kvitt sin allergi og 1/3 at den ikke vil hjelpe i det hele tatt, men jeg mener det er verdt forsøket. Det er ikke gøy å se hvordan hun strever nå. Jeg kommer til å søke NAV om dekning av dette som koster ca. 3.000,-. Det kan ta litt tid å få laget vaksinen. I begynnelsen skal stoffet injekseres hyppig, og da tenkte jeg å høre med den eldre damen om litt assistanse. Hun har sagt ja. Jeg ser da for meg at vi drar opp til veterinæren i Bergen slik at damen får se hvordan injeksjonene skal gjøres.

Hun har funnet en turkammerat hos damen jeg gikk tur med i går kveld, og i dag gikk de på en lengre tur. Hun har oppført seg eksemplarisk i følge den hundeglade turdamen.