Våteksem (igjen…)

På kvelden i går, oppdaget jeg et ganske stort område med hard skorpe på Larissas venstre hofte. Jeg trodde først det kunne være en kraftig skramme hun hadde fått på tur i skogen, og lot det bero til neste dag. I dag klippet jeg bort litt pels, og jeg begynte å mistenke at skorpen var våteksem. Nå kunne jeg finne samme skorpe på hennes høyre lår og midt på venstre side i tillegg til venstre hofte som jeg oppdaget i går kveld.

Vi dro til Dyreklinikken og veterinæren barberte på de områdene jeg viste. Hudinfeksjonen var dypest på venstre hofte og helt begynnende midt på siden og på låret. Veterinæren forskrev Fuciderm salve og en 14 dagers antibiotikakur 500 mg x 3 med Keflex. Larissa må gå med halskrage for å ikke bli fristet til å slikke på de infiserte stedene.

Hos veterinæren var det mange hunder og en og annen mjeuende katt. Jeg tok Larissa på vekten og nå veier hun 25 kg. Larissa er ikke helt fornøyd med å gå med skjerm. Jeg har en oppblåsbar halskrage som er som en badering rundt halsen, men den beskytter ikke tilstrekkelig. Derfor låner hun halskragen som Oda brukte etter en operasjon.

Bilde: