Selen skal av

Jeg er på et datakurs for blinde og svaksynte. Her er det tre førerhunder. Jeg er instruktør og går rundt og hjelper deltakerne. Jeg spurte om jeg kunne få hilse på en av hundene godt inn i en av øktene, men hunden lå med selen på seg. Jeg sa at synes han burde ta av selen, for det var ikke noe behagelig for hunden å ha den på. Jeg sa at det kunne sammenlignes med at vi lå med en ryggsekkk på ryggen. Selen ble tatt av og jeg fikk helse på storpuddelen. Det er ikke første gang jeg sier i klartekst at førerhundselen bør av når hunden skal ligge å slappe av. Selv var jeg nøye på å ta av selen om vi skulle sitte mer enn 10 minutter. For det førtste handler det om hundens velferd, men noe som er like viktig, er at jeg ikke vil ha en hund som vet det er OK å sove når man er på jobb. Jeg har opplevd at førerhundbrukere har blitt direkte sure og sinte på meg når jeg kommenterer dette, men jeg gjør ikke noe av det. Jeg er bare opptatt av hundens velferd.

2 svar til “Selen skal av”

  1. Jeg tror det er både viktig og riktig det du sier: at selen skal av når førerhunden ikke er i arbeid. Det markerer forskjell på arbeid og fritid både for hunden selv og for alle andre som eventuelt er interesserte i å klappe den eller gi den annen type oppmerksomhet. Ha en fin søndag! 🙂

    Cecilie

  2. Bra du sier ifra! Det er en uting å ha selen på når en skal være lenge et sted. Greit om det bare er 5-10 minutter, men ellers skal selen av for at de skal få slappe av ordentlig og få strekt seg osv. Også veldig sant at det er viktig å skille på jobb og fritid, så får de som blir sure bare bli det.

Det er stengt for kommentarer.