Søknad er sendt

I dag fikk jeg endelig erklæringen fra øyelegen. Nå er søknaden om førerhund postlagt, med alle vedlegg. I tillegg til legeerklæringer, la jeg også med et skriv skrevet av meg selv der jeg beskriver livssituasjonen min nå sammenlignet med når jeg tilbakeleverte Larissa. Jeg siterer vedlegget:

«Jeg bor fremdeles der jeg bodde når jeg leverte Larissa fra meg, men muligheten for forflytning har blitt vesentlig forbedret etter at Bybanen, som åpner i siste halvdel av juni 2013, blir bygget ut til Lagunen. Jeg bor 10-15 minutters gange unna Lagunen og Bybanestoppet. Jeg har ærender både på Nesttun, Danmarksplass og i sentrum. Nærbutikk ligger to minutter unna hjemmet.»

Jeg håper jeg slipper å innom forkurs siden jeg har hatt hund i ti år tidligere, men må jeg så må jeg. Føler det blir en utsettelse på å få hund. Jeg vil ha hund fortest mulig. Jeg velger å få hund fra Veiviseren siden jeg hadde gode erfaringer fra de forrige gang. Lions førerhundskole har jeg ingen kjennskap til, og samtreningskurs på Hurdalsenteret byr meg imot. Jeg vil ha ro og fred rundt meg med mulighet til å konsentere meg fult og helt om min nye følgesvenn, noe jeg føler ikke er ivaretatt på Hurdalsenteret.