Kartleggingssamtale og Dena

I dag møtte jeg førerhundinstruktøren for en kartleggingssamtale og prøvetur med en førerhund som så godt som er utlært førerhund. Først snakket vi litt rundt meg og min situasjon. Om mitt lynne, ganglag, bosituasjon og bruk/behov for førerhund. Deretter fikk jeg hilse på Dena som var en liten og lys labradorjente. Vi gikk til luftegården for å lufte Dena før vi gikk med henne i sele. Førerhundinstruktøren synes jeg fulgte hundens bevegelser godt og kjente f.eks. at hun snudde hodet mot venstre for å snuse. Jeg har jo hatt to hunder tidligere, og kommandoene kom automatisk når jeg gikk i sele. Jeg korrigerte henne automatisk og det synes førerhundinstruktøren var bra. Jeg ble overrasket over at Dena hørte på meg så mye som hun gjorde. Når jeg gikk med hund på forkurset jeg var på i september, var hunden veldig fokusert på treneren. Det er det jeg synes er en fordel med Veiviseren førerhundskole. De bruker ikke treneren som har trent hunden på samtreningskurset (de tre ukene vi er på førerhundskolen og blir samkjørt med hunden) som instruktør. Når hunden kjenner treneren, blir hunden så fokusert på treneren sin og forvirret av at det er en annen person som holder i selen. Når hunden ikke kjenner instruktøren, hører den, etter mine erfaringer, mer på mine kommandoer. Det var rett og slett herlig å gå med hund igjen. Instruktøren mente det skulle la seg gjøre at jeg får hund på samtreningskurs som starter 28. april.