Første dag i Oslo

I dag startet dagen tidlig. Jeg våknet kl. 5.30 og fikk ikke sove mer. Dette registrerte selvsagt Flex etter hvert og begynte å mase på meg for å få frokost. Først kl. 7.30 sto jeg opp, ga ham mat og gikk på badet. Deretter lufting. Frokost.

Når klokken var 9.15, satte vi oss i bilen med to hunder i bur og tre hunder inne i bilen og kjørte mot Oslo. Der gikk jeg og instruktøren en runde med ledsaging og stokk. Jeg synes det virket som en vanskelig rute, men overkommelig. Etter lunsj gikk jeg og instruktøren en tur med Flex i sele. Han var litt oppkavet, det var varmt og mange nye intrykk i tillegg til at jeg som bare har kjent ham i to dager holdt i selen. Vi forsøkte å få ham til å tisse, men han ville ikke. Vi forsøkte et annet sted, og der tisset han mye. Vi håpet at dette ville roe ham ned, men trekket i selen var fremdeles litt for hardt. Jeg håper trekket til Flex blir normalt, slik det var i går når vi gikk her på området.

Tilbake på førerhundskolen, etter middag, viste instruktøren meg et kart over ruten. Jeg lærer mye av det. Da får jeg ruten i fugleperspektiv og kan repetere for meg selv. Jeg vil se på den en gang til i kveld, og jeg skal spørre instruktøren om han kan ta det med seg til Blindeforbundet slik at jeg kan se på det rett før og rett etter at jeg har gått ruten.

Hver kveld samles vi og har litt teori. I går gjennomgikk vi kommandoene både i og utenfor sele.

Nå er det 2 1/2 år siden jeg hadde hund sist, og jeg føler jeg plundrer med sele og kobbel, men jeg vil anta at dette går smidigere om ikke så lenge siden. Det har jo gått automatisk for 2 1/2 år siden…