Trening på Veiviseren

I dag er det 1. mai og arbeidernes dag, men våre arbeidende hunder får ikke fri. I dag har vi hatt en del lydighetsøvelser og litt trening i sele.
Først skulle alle hundene sitte mens vi hilste på instruktørene som gikk rundt oss. Da skulle hunden sitte stille. Flex klarte seg bra, og etter hvert la han seg ned. En og en skulle vi be hunden sitte, vi gikk ca. 20 meter unna og skulle kalle inn hunden. Flex reagerte ikke på dette heller. Flink gutt.

Vi tok en lett rute i hinderbanen. Kun å styre unna enkle hinder. Det viktigste var at vi skulle følge hunden. I enden av hinderbanen var det en stol med en godbit på. Og samme vei tilbake. Et sted var jeg nær hinderet, vi gikk tilbake og han fikk prøve på nytt og klarte det. Fikk mye ros.

Vi tok en to timers lunsjpause og deretter var det på med selen. Nå skulle vi øve på å gå forbi et hinder, som besto av en bruker med sin hund. Hunden til brukeren skulle sitte stille og den andre hunden skulle gå utenom. Flex klarte seg fint, og ett hinder var større enn de andre (det sto tre mennesker i bredden og sperret veien). Flex stoppet opp og jeg hørte at det var et hinder fremfor meg. Jeg ga kommandoen «finn vei» og han gikk utenom.

Vi gikk ned på en slette med gress og slapp en og en hund. Hundene som ikke var løse, skulle forholde seg rolige. Flex var flink, inntil schæferen ble kalt inn og tok en runde rundt oss før han løp til eieren sin. Da rykket han til, jeg mistet ballansen og havnet så lang jeg var på marken. Når Flex oppdaget dette, ble han mer interessert i meg enn schæferen. Han slikket meg litt i ansiktet. På vei mot skolen igjen, gikk vi landevei og Flex var flink til å holde kant. Når vi gikk forbi hverandre, holdt han litt dårligere kant.

Nå får vi stekt kyllingbryst til middag. Ingen ting å klage på maten her på Veiviseren. Her blir vi vartet opp på alle vis. Flex ligger i sengen sin og snorker. Det har vært en hektisk dag for ham også.