En rolig søndag på Veiviseren

I dag startet vi med lydighetsøvelser kl. 10.30 – det er tross alt søndag… Lydighetsøvelsene var som tidligere. Hundene skulle sitte fint ved fot og treneren gikk rudt og forstyrret. Flex satt, men han ville flere ganger legge seg ned. Deretter hadde hver enkelt innkalling på sin hund mens de andre skulle sitte ved eierens fot. Flex klarte seg fint, men når det ble min tur, ville han bli med meg med det samme. Jeg ba han tydelig om å bli, men når jeg hadde gått 5 meter, kom han etter. Tre ganger måtte jeg ta ham tilbake.

Deretter hadde vi hinderbanen som stadig blir mer krevende. siden jeg ikke ser hinderne, kan jeg ikke si hva som er utfordrende, men min oppgave er så godt som mulig å følge hundens bevegelser og retning. Noen ganger stoppet Flex opp, og jeg ba ham «finn vei», og han gikk rundt hinderet. Det gikk svært bra. Jeg var borti ett hinder, men når vi tok det om igjen,klarte Flex det fint.

Etter lunsj ble vi satt av ulike steder på veien og skulle gå alene tilbake til skolen. Hunden skulle holde kanten og markere sidevei. Det gikk fint, men når vi kom til skolen rotet vi oss litt bort.

Jeg har nevnt tidligere at på skolen blir vi vartet opp på alle vis. I dag var det en deltaker som fikk besøk av sin mann, som disket opp med tyske smakfulle pølser og en nydelig nuddelsalat. I morgen begynner hverdagen igjen, og vi skal inn til Oslo og gå i byen.

Og nå mens jeg skrev, ville Flex til å hoppe opp i sengen, men jeg var rask og fikk tatt ham med det samme. Han løp rett i sengen sin. Jeg tror han forsto at han hadde gjort noe han ikke burde…