Rolig dag…

I dag ble jeg vekket av instruktøren og klokken var 8.30! Jeg hadde sovet dypt og sammenhengende om natten og sov over alarmen eller slo den av i halvsvime. Jeg kjente med en gang jeg satte føttene på gulvet, at dette ikke var dagen. Sterke ryggsmerter med den minste bevegelse. Jeg måtte melde meg sykemeldt og fikk dette innvilget av instruktøren. Å gå i byen med smerter hadde ikke gått. Kunne ha tatt dobbelt dose smertestillende, men de gjør meg både trøtt og susete i hodet. Lå og slappet av og samlet kreftene. Midt på dagen kom jeg meg opp og smertene hadde gitt seg noe. I morgen er jeg beredt igjen.
Jeg og instruktøren trente enda en gang på å få Flex til å ligge under en benk. Han går fint under benken og blir liggende der til jeg sier det er OK at han kan krype ut. Ser fremgang hver dag. Jeg forsøkte på dekk og bli, men med en gang jeg snur meg, løper han uoppfordret til meg.

Etterpå fikk Flex og Bella løpe løs hver sin omgang. Flex hoppet jo som vanlig i et myrvann… Men det var tydelig at han hadde godt av å løpe i dag. Ingen aktivitet. Instruktøren viste at når hunden ikke gjorde som jeg ba om, skulle jeg dra hunden litt i øret. Flex strupet seg selv når Bella fikk løpe løs. Jeg dro han i øret og etter det dro han ikke mer. Instruktøren fortalte at å ta i nakkeskinnet på en hund og filleriste de, hadde ingen effekt. Når moren skal korrigere/oppdra valpen, tar hun valpen enten over snuten eller drar den i øret. En gang jeg synes han dro for mye igjen, tok jeg hånden på øret og han sjerpet seg med en gang. Hvis man bruker denne korreksen for ofte, vender hunden seg til det og den har ingen effekt. Flex hører mer på meg etter dette, synes jeg, og han har lært at han ikke skal dra i båndet både ute og inne.

I dag gjennomgikk vi hunden i munn, ører, klør og poter. På mandag skal hver og en til veterinær.