Til Lagunen, nærbutikken og lydighet

I dag har vi først gått til Lagunen og deretter til nærbutikken og deretter avsluttet med lydighetsøvelser. Det gikk fint til Lagunen i dag, hun jobbet bra. Larissa sier i fra når hun må på do, hun begynner å vingle mer, litt ut i røftekanten og litt å andre siden av veien osv. Når jeg luftet henne, måtte hun bæsje litt mer. Veien til butikken gikk også fint. Jeg føler hun blir sikrere og sikrere på å søke ting, som f.eks. stolpe og dører. Hun synes det er veldig kjedelig å gå hjem, hun vil helst gå rundt i butikken og titte og snuse litt. Vi strever litt med å finne innkjørselen opp til huset, men Larissa avslører seg. Når vi har gått for langt, tatt en feil retning osv, får jeg min bekreftelse med at Larissa får et sterkere drag i selen.

Vi hadde også litt lydighetsøvelser. Sitt, dekk, bli, innkalling. Apporteringen var super i dag! Hun hentet både apportbokk og hanske veldig fint og med en fin iver. Hun klarte også Marsj til plass bra to ganger. Jeg gjorde en feil, jeg roste henne mens hun var på vei (det gjorde jeg med Oda), men da la Larissa seg ned… Men andre gangen gikk det fint.

Larissa koser seg med bein

Instruktøren har tegnet kart over deler av rutene vi går. Han tegner med sort tusj på et svellepapir, jeg kjører det igjennom en varmepresse og vips er de sorte strekene følbare. Jeg synes det er fint å kunne få oversikten over en rute og hvordan steder og ting står i forhold til hverandrre, hvilke retninger osv. Vi har også funnet frem til et par bedre steder å lufte hund på, litt større områder å bevege seg på. Flott!

I ettermiddag fikk hun noe godt å bite på.