passering og hinderbane

Ja, nå er det søndag og bare noen dager igjen av kurset. Kurset har gått utrolig fort. Dagene flyr av sted en etter en før jeg har fått sukk for meg. Jeg begynner å bli litt sliten, men godt med en rolig søndag. Det er et intensivt kurs, men utrolig artig og lærerikt. Jeg har fått en god kontakt med Flex. Når vi sitter og spiser, ligger hundene på henvist sted. Flex ligger i et hjørne rett bak meg. Når han synes jeg har sittet lenge nok, kommer han og stikker snuten borti albuen min. Om jeg ikke er ferdig, reiser jeg meg og tar han tilbake og ber han bli. Først når jeg er ferdig, reiser jeg meg og henter han eller kaller ham til meg.

I dag startet vi 9.30 med passering. Vi øvde på å gå forbi hverandre. Den ene instruktøren sto og ristet på en pose med gode godbiter i. Flex ville stoppe, men jeg jobbet ham fremover og ga ham ros. Den andre instruktøren sto med en løs hund som et forstyrrende element. Flex gikk fint forbi uten å bry seg. Mens vi sto stille og ventet på å gå, begynte Flex å pipe, men jeg sa nei med en gang. Jeg vil ikke ha en hund som piper (jeg visste han ikke måtte på do). Vi gikk slik forbi hverandre inntil vi kom ned til en gresslette. Der slapp vi hundene en for en og trente innkalling i to omganger. Flexi kom som et skudd med en gang, selv om han tygget på en pinne. En gang reiste han seg og ville løpe etter, men jeg var forbered, ga han korreks og ba han komme fot. Vi gikk på vei opp til skkolen på egenhånd hvor grillede pølser med lope var på lunsjmenyen. Vi spiste ute og lot hundene ligge alene på rommet – det er litt trening i det også. Når jeg kom inn på rommet etter 45 minutter, lå Flex med halve kroppen utenfor sengen sin. Ingen tegn på at han hadde vært oppi sengen min.

Etter lunsj var det en runde i hinderbanen. Instruktøren går bak oss og han er flink til å fortelle når vi går fint forbi hinderne med nøytral stemme, slik at jeg får rost ham på de riktige stedene. Flex gjorde den feilfritt. Flink Flex og en dyktig trener som har lært ham opp! Vi lot ham løpe litt fri før vi tok på selen og gikk tilbake til hovedbygget.

I kveld fikk vi tyskinspirert kjøttpudding og speilegg på en brødskive. Det var godt, men svært mektig. Til dessert ble det servert vafler med is. Man kunne jo håpe at man gikk ned en kilo under et kurs, men etter så mye god mat tror jeg utsiktene for det er dårlige…