Godkjenningsdag

I dag var det den avgjørende dagen.Godkjenning. Vi luftet hundene godt og kjørte til Oslo slik at vi var der til kl. 10.00. Jeg var nr. 2 som skulle gå ruten. Jeg kjente at jeg var nervøs. Flex og jeg jobbet fint frem til vi skulle krysse siste overgang til Stensparken. Der mistet jeg litt retningssansen og gikk forbi overgangen. Dvs. at Flex stoppet med kant og med stripene,men jeg lot han jobbe videre til høyre. Jeg forsto at jeg hadde gått feil, og spurte en passerende om veien. Hun viste meg og jeg fant veien. Luftingen i Stensparken gikk fint og vi jobbet bra inntil vi skulle krysse Pilestredet. Da gikk vi forbi og oppover mot kirken. Det kom en mann, trolig en fra faglig utvalg, og spurte hvor jeg skulle. Jeg forklarte at jeg skulle krysse Pilestredet og han sa at jeg måtte gå tilbake til lyskrysset. Flex og jeg snudde, fant krysset og gikk fint fremover. Når vi kom over Sporveisgaten hvor jeg krysser mot Blindeforbundet, markerte Flex en ny kant. Jeg ble litt forvirret, for på den kanten var det mange store steiner. Vi gikk tilbake og søkte dør.

Jeg var ganske sikker på at jeg hadde strøket, siden jeg hadde gjort to feil. Når alle hadde gått ruten, skulle vi en og en inn til representantene fra faglig utvalg og få «dommen». Lederen av utvalget tok meg i hånden og sa «gratulerer». Jeg var godkjent. De la vekt på at jeg fant frem, selv om vi rotet oss bort et par ganger. Det var ikke noe fare f.eks. for trafikk. De synes Flex stoppet litt unøyaktig på kanter, men det er ikke min oppfatning. De anbefalte meg å bruke stokk.

I morgen drar Flex og jeg tilbake til Bergen. Jeg er spent på hvordan han vil takle å fly. Får jeg til at han ligger under ett sete ellertrenger han to seter? Hvordan reagerer han i det vi tar av? Jeg tror det vil gå bra. Det skal bli godt å komme hjem. Godt å vite at vi er godkjent og i neste uke blir 5 dager med det hjemstedstrening.