Ut på tur og første seletur hjemme

I går hadde jeg litt vondt av Flex. Både på lørdag og søndag var to stille dager med hvirken tur eller seletrening. Jeg fant frem en «IQ-leke», hvor jeg legger godbiter i noen fordypninger med et skyvelokk over, og hunden skal flytte på de skyvelokkene med snute eller labber. Det så ut som at han likte det. Han fikk også deler av fôret sitt i ballen, som han virkelig har fått teknikk på. Utpå ettermiddagen fant jeg frem kongen som jeg puttet litt leverpostei inni. Det så ikke ut som om han hadde vært borti en kong før. Først bare slikket han på den og litt senere slikket han på innholdet, men gikk etter kongen når den flyttet på seg. Etter hvert forsto han at å holde kongen med forlabbene var tingen. Han slikket kongen helt ren.

Bilde: Flex leker med ball

I dag fikk Flex løpe løs i tre kvarters tid. Det var tydelig at han hadde mye energi å ta ut. Han løp rundt og hoppet i den ene bekken etter den andre… Det var også et lite ferskvann som han svømte rundt i en stund. God trening for musklene. Vi møtte en barnehage som Flex synes var morsom. Heldigvis hadde jeg vesten på ham hvor det står «førerhund» med store bokstaver på hver side Jeg fikk koblet Flex forbi barna. Godt for ham å løpe løs og få brukt noen muskler. Han var flink, kom på innkalling og holdt seg stort sett i nærheten. Når han var et stykke unna, kom han i rasende galopperende fart til meg – og fikk en godbit. Flinken.

På ettermiddagen kom instruktøren. Vi startet økten med et sjokoladekakestykke og vi kikket litt på kartene. I dag har vi jobbet med strekningen til og fra bybanestoppet ved Lagunen. Først en gang med kun stokk og vi enes om holdepunktene og en gang med Flex i sele. Flex jobbet fint, men var litt oppgiret. Litt snusing selv om han var luftet. Vi søkte opp stolper o.l. Vi jobbet en del på bybaneperrongen med å finne de ledelinjene som er plassert omtrent der dørene åpnes. Det gikk fint med mobilitetsstokk, men jeg klarte ikke å kjenne de godt nok med en markeringsstokk. Men Flex var ivrig og ville mer enn gjerne inn på bybanen. Det går fint når dørene er åpne, men hva når jeg må åpne de selv? Vi var ikke langt fra hjemmet og jeg skulle lufte Flex. Plutselig rykker Flex til, og jeg faller (som vanlig) på alle fire. Instruktøren var nok oppmerksom på det. En annen hund luftet seg også der… Vi fikk den andre hundeeieren å fortsette luftningen mens jeg gikk fot frem og tilbake med Flex. Aldri så galt at det ikke er godt for noe…

I morgen skal vi se på strekningene til legekontoret og fysioterapeuten. Kanskje også nærbutikken, som bare er 150 meter unna. Det hadde vært herlig å kunne gå på butikken selv!