En fin treningsdag!

Larissa dekker ved selen

På’n igjen med nye krefter og nytt mot. Først i dag dro vi bort til butikken. Vi hadde en perfekt tur til butikken med nært sagt hele ruten, og deretter gikk vi inn i den spennende butikken med mange gode lukter. På vei ut gikk vi litt annerledes enn tidligere, for å få henne til å holde kanten litt bedre over parkeringsplassen. Etterpå hadde vi litt flere lydighetsøvelser, som sitt, dekk, bli og innkalling. I dag måtte jeg være konkurrent med søppelbøtten hvor noen kråker hadde revet utover litt matrester. Larissa var flink og kom rett bort til meg, enda hvor fristende maten fra søppla var. I dag forsøkte vi å klappe sammen stokken min og hun apporterte den virkelig. Det hadde jeg ikke trodd, for Larissa har vært litt nølende til å apportere annet enn apportbokken. Men ja, hun tok stokken og kom til meg med den. Marsj til plass gikk også utrolig bra.

Vi tok også en tur til Lagunen hvor vi fant frem til Posten. Jeg synes innendørs orientering med hund er vanskelig. Eneste kjennetegnene der er litt vegger og vinkler, og ellers må man gå mye etter lukt, f.eks. er det en spesiell lukt ved apoteker, dyrebutikker, MC Donalds, parfymeri, Nille osv. Det er tydelig å se på Larissa at hun nå begynner å forstå hvor vi skal, hun kjenner seg igjen og tar opp retninger selv. På vei til Lagunen hadde jeg en periode der hun begynte å snu seg rundt og rundt i selen. Vi tror hun klødde et eller annet sted. Vi gikk et lite stykke med henne i bånd, og hun kom seg i ordnede former igjen. Stort sett synes jeg Larissa gjør et godt stykke arbeid.