Ut å fly!

Nå har Flex vært på Hurdalsenteret i en uke. Han har vært på samme kurs med en annen førerhund. Noen ganger har de lekt sammen. Den andre hunden bar på en ball og de drev med dralek. Jeg var vel ikke så veldig begeistret for det… Synes ball generelt skal være i ballspill og ikke i lek med hund. Flex var flink til å overse den andre hunden til min store overraskelse, og selvsagt fikk han mye ros for det!

På flyturen på mandag og hjem igjen i dag gikk fint. Flex oppfører seg eksemplaring. Når jeg sier «under» et par ganger, krøller han seg sammen. I dag ble jeg litt redd for at han ville klare å krabbe under setet og over til neste sete – slik lille Larissa på 24 kg klarte en gang… I dag hadde vi to seter, men Flex lå likevel krøllet sammen som en ball med føttene mine. Han krøller seg stort sett sammen. Kanskje han føler det tryggest?

Flex fikk også sitte fremme i en innendørs flyplassbil på Gardermoen, siden vi hadde fått en gate langt borte (19E). Flex tok det hele med ro og satt mellom beina mine og tittet rundt seg. Tidligere har vi sittet bak, og da har jeg vært redd for at han ville falle av. Mye bedre å sitte fremme – da vet jeg det til en evt. neste gang.

Nå har han begynt å forstå «følg på». Når vi f.eks. møter assistansen når jeg går av flyet, følger Flex og jeg etter assistansemennesket. Det er god trening for ham, men der det er mange folk, velger jeg å bli ledsaget og ha Flex i kobbel, men med selen på.