Flex på nyttårsaften

Mine to tidligere hunder, Oda og Larissa, gjorde ingenting av fyrverkeri, men Flex ble litt urolig når vi gikk inn i 2016 og det hørtes ut som om det var krig på gang ute. Jeg tok ham med meg inn på badet, der det ikke er vinduer og lyden blir litt dempet av lufteventilen. Jeg er ikke særlig flink til å synge, men jeg forsøkte å synge «Glade jul» med trygg og rolig stemme mens jeg koset med Flex. Han lå rolig og nøt kosen.

Jeg hadde luftet Flex ved 17.00-tiden. Etter at oppskytingen hadde roet seg, tok min kjære Flex med seg ut for lufting for kvelden, siden han først var påkledd etter å ha gått ute og sett på alle de fargesprakende glimtene på himmelen. Mens de var ute kom det et voldsomt «bang» av én enkelt oppskyting og Flex ble redd. Min kjære sa at først ville han løpe mot lyden, men etter litt løp han mot døren. Når han kom inn pep han litt. Jeg satte meg ned ved siden av ham, strøk han rolig og snakket til ham med rolig og fast stemme. Han roet seg heldigvis med en gang.

Jeg tenker på de hundene som blir neddopet på beroligende på nyttårsaften. Er det så bra egentlig? Jeg er redd for at de er veldig redde i hodet sitt, men er såpass bedøvet at kroppen ikke lystrer. Da må det jo bli en svært vond opplevelse for hunden, men for oss mennesker er det behagelig å se at hunden ikke reagerer. Jeg har ikke erfaring med beroligende medisin og vet ikke om det bedøver hjernen og oppmerksomheten.