Dårlig i magen

Flex har trolig fått i seg et eller annet på hans tur i skogen på torsdag. Når jeg hadde gitt Flex frokost i går, tråkket jeg midt oppi en «slimete klædd» med oppkast. Jeg har sett mye oppkast etter 13 år med hund i hus, men slik oppkast har jeg ikke sett før. Det var ganske utfordrende å få tørket opp, men nå skal jeg spare dere for flere detaljer…

Samme morgen fikk Flex diaré. Middagen som sto til oppbløting ble kastet og jeg kokte ris. Flex fikk kokt ris blandet ut med litt vann til middag. Jeg var ute med ham rundt 2.00-tiden i natt og ifølge min kjære lå han og pep på matten fremfor utgangsdøren. Helt ulikt ham. Jeg våknet ikke, så min kjære tok ham ut. Og fire timer senere måtte, og 3 timer etter det, gutten min ut enda en gang.

Jeg kontaktet en førerhundbruker med lang erfaring for å spørre om råd. Jeg vurderte å la ham faste for å «tømme magen», men hun sa at det hadde veterinærer mer gått bort fra. De anbefalte nå kokt ris, Zolac og Canikur. Zolac har jeg brukt ofte, men Canikur er nytt for meg.

Zolac Probiotikum

Probiotika består av levende bakterier som tilføres fordøyelsessystemet for å normalisere tarmfloraen. ZooLac Propaste brukes når det naturlige mikrobielle miljø i tarmen er eller kan bli forstyrret, f.eks. i forbindelse med antibiotika behandling og andre situasjoner.

Canikur

Canikur er et dietetisk kosttilskudd, som er spesielt utviklet til hunder og katter til gjenopprettelse av normal tarmfunktion ved akutt diarré. Canikur kan anvendes alene eller sammen med medisin anbefalt av veterinæren. Det er et enkelt og godt alternativ til faste og inneholder stoffer som beskytter tarmveggen samt normaliserer avføringens konsistens og aktiviteten i tarmen. Canikur fjerner skadelige bakterier og stoffer fra tarmen, gir hunden ekstra energi og gjenopretter salt-og væskebalansen.