Flex på vei til og fra kjøpesenter

I dag skulle Flex og jeg møte samboeren min for å spise middag på en kafé. Som vanlig luftet jeg ham og da sto han stille i noen sekunder og så på en annen hund. Jeg fikk oppmerksomheten hans og fikk ham til meg. Roset han hele tiden, fikk noen godbiter og mer ros. I det jeg hadde kneppet på han selen, kom enda en hund, gneldrene denne gangen slik at jeg visste hvor den var, men da var Flex flink og gikk i selen med en gang med noen lange blikk mot den andre hunden, men likevel konsentrert i jobben. Jeg og min samboer skulle møtes ved bybanen, men han så meg ikke og gikk ned på bussperrongen. Han ringte og jeg sa at jeg kom ned. Da hadde Flex og jeg gått et stykke inn på perrongen og jeg måtte finne overgangen tilbake. Jeg gikk bevisst for langt, snudde og jeg ba Flex søke stolpe, men han gjorde ikke tegn til å søke stolpe. Da ringte jeg samboeren som kom for å finne oss og det viste seg at hadde vi gått 3 m. lenger frem, hadde vi kommet til riktig stolpe…

Inne på kjøpesenteret øvde vi på treningen «følg på». Da skal Flex følge etter min samboer. Det var Flex flink til. Det skal tillegges at det ikke var mange folk på kjøpesenteret – det hadde vert verre på en lørdags formiddag. Inne på senteret, ved en hobbybutikk, så Flex en liten figur som kunne ligne en hund som han ville snuse på 🙂 På kafeen oppførte han seg eksemplarisk. Han er flink slik. Han ligger under bordet helt stille. Ingen tigging – han har aldri fått mat ved bordet hverken av meg eller fôrvertene, så det vet han ikke hva er.

Jeg skulle gå hjem mens samboeren min skulle kjøpe litt matvarer. På vei hjem møtte vi også en hund, men denne gangen pep bare Flex uten å dra i selen eller ville bort. Jeg håper vi nå er på vei mot en positiv utvikling når det kommer til interessen for andre hunder.
Plutselig dro Flex igjen og jeg fikk ham til å sitte, for jeg trodde vi møtte en annen hund, men han var interessert i veigrøften. Vi begynte å gå igjen og han ville fremdeles i veigrøften. Mulig han så et dyr?

Når vi f.eks. har vært i byen og kommer hjem fra bybanen, er Flex flink til å vise at han har behov for luftning. Da stiller han seg på skrå mot der det er mulig å lufte seg. Han finner med andre ord egnede steder selv. Noen ganger forsøker han å lufte seg både her og der, men han får ikke viljen sin alltid, bortsett fra når jeg vet han har diaré. Han har hatt litt halvveis diaré i går og i dag, men det pleier han å få når han har vært på tur i skogen – han tror han er en sau på beite…