Flytur på 1. rad

I dag dro vi fra Hurdalsenteret. Larissa var litt nølende opp busstrappen, men ble glad når hun hoppet ut i det og kom seg opp. La seg fint under setet. Busstrappen ned var også ganske skummel. Jeg tror jeg skal få til litt mer trening på busser når jeg besøker foreldrene mine i sommer. Da vil jeg gå inn foran og ut bak. Baktrappene i bussen er gjerne litt brattere enn den fremme i bussen.

Ved innsjekking ble jeg og en annen førerhundbruker plassert på fremste rad. Det var bare oss to som skulle sitte på en stolrekke med tre seter. Jeg var ikke helt fornøyd, men lot det passere siden den andre brukeren ønsket å sitte fremst i flyet. Vi satt på en kafé og ventet i et par timer. Larissa lå pent og rolig hele tiden. Vel inne på flyet fikk vi plassert oss, og det var bra vi fikk en seterad for oss selv, for på gulvet var det fult av to hunder. Når flyet tok av ble begge hundene litt urolig. Jeg tror, i hvert fall for Larissa sin del, at hun ikke hadde noen god stilling eller god nok støtte når flyet gikk opp i lufta. Når vi sitter på 2. seterad eller lenger bak, ligger hun med rompa mot kanten under setet jeg sitter på og får litt støtte. Nå når hun lå fremst, ble hun liggende litt på siden med labbene mot kanten og fikk på denne måten ingen god støtte. Nei, så konklusjonen blir, som jeg antok, at første rad ikke er å foretrekke selv om raden sperres for andre pasasjerer.

Noen førerhundbrukere liker å sitte fremst, mange liker å ikke sitte fremst. Jeg synes flyselskapene skal være lydhør for hva vi ønsker. Jeg tror ikke flyselskapene, verken SAS eller Norwegian, har noen nedskrevne retningslinjer på området, men følger det hver enkelt kundebehandler mener der og da. Vi og hundene våre er forskjellig og det som fungerer fint for en ekvipasje fungerer kanskje ikke like godt for en annen. Jeg har lenge tenkt på å skrive et brev til Norges Blindeforbund og be de kontakte flyselskapene om denne saken.

Ett svar til “Flytur på 1. rad”

  1. send inn saken til Sverre i Nbf og førerhundforum. vi har hatt liknende sak oppe alt i fjor, men fortsetter gjerne med saken og innspill er kjærkomment. veldig enig i dette og med dine erfaringer og viktig at innspill blir gitt.

Det er stengt for kommentarer.