Veterinæren var fornøyd med Larissa

Larissa hadde time til veterinæren kl. 10.00 i dag. I går løsnet jeg litt på en stor skurve som bare falt av når jeg tok på den. Under var det fin hud og litt ny pels var i ferd med å vokse ut. Veterinæren ble positivt overrasket over hvor mye som har ordnet seg – «du må ha godt grokjøtt» sa hun til Larissa. Vi kan slutte på sprayen og hun fikk sin siste halve tablett kortison i dag. Nå slipper hun også å ha på seg halskragen om natten. Hun klør seg ikke mer enn vanlig. Veterinæren anbefalte fortsatt ukentlig dusj. Nå var det ikke lenger behov for den desinfiserende sjampoen, men jeg skal nå bruke kløstillende Episoth. Den brukte jeg i alle år på Oda med godt resultat. Veterinæren anbefalte også en balsam, siden hun er relativt tørr og flassete i huden. En stor blodprøve ble tatt og vi får bare smøre oss med tålmodighet og vente på resultatet.

Jeg skal gi henne I/D-fôret sekken ut (det hun fikk pga. oppkastet), og deretter gå over på et fôr som skulle være gunstig for allergi og hudproblemer. Veterinæren anbefalte Royal Canins Hyperallergenic. Hun hadde hunder som klarte seg veldig godt på det fôret. Jeg synes valg av fôr er vanskelig når jeg vet at veterinærene anbefaler det de kjenner best og det de har fått kursing på. Men jeg skal uansett forsøke å bytte fôr, for jeg vil gjerne forvente bedre resultater på pels og hud enn det Larissa har i dag.

2 svar til “Veterinæren var fornøyd med Larissa”

  1. Kjempeleit at Larissa har fått påvist allergi. Har og snart hatt en allergihund (Tony) men det har vært symptomer i mage og ører da. RC hypoallergenic er helt fint det. Ellers har du jo Hill`s z/d Ultra ellers er det vel en del som er fornøyd med fòr fra Spesific også, men ingen veterinær her jeg bor selger det så har ikke prøvd. Stort sett RC og Hill`s jeg har brukt og det har fungert fint begge deler. Ellers er det vel ikke så veldig mye annet å velge i når det gjelder allergi… De fungerer jo forskjellig på de forskjellige fòrene, så som alltid før så må en nesten bare prøve. Noe som er sikkert er at allergifòr ikke er billig… Men noen steder er vel Spesific ikke så ille i pris… Lykke til videre! For egen del håper jeg nå når jeg skal skifte hund at jeg slipper allergi…

  2. Epi zote er hvertfall en helt grei sjampo. har brukt den på flere av egne hunder opp gjennom årene. en stund fantes en som het alchil eller noe slikt, som var veldig god og som jeg faktisk ente opp med åp bruke på meg selv også siden den var mild nok til at det gikk bra. 😉 Men den har jeg ikke funnet på årevis.

Det er stengt for kommentarer.