2. dagen i byen

Dette er 5. dagen på samtreningskurset. Vi har hatt hundene våre i ca. 4 dager. Tiden har gått rasende fort og jeg sover godt om natten. God mat får vi her også!

I dag gikk vi først godkjenningsruten en gang. Først luftet jeg hund og Larissa var flink på innkalling. Hun var flinkere til å stoppe for kant, men litt der har vi å jobbe med enda. Men ja, hun er veldig flink med tanke på at vi kun har kjendt hverandre i ca. 100 timer. Igjen må jeg understreke at ordningen de har her på Veiviseren, der førerhundtrenerne trener hunder og en instruktør jobber med oss brukere og hundene våre, er en utmerket løsning. Hunden er så konsentrert den klarer på jobben sin og meg. Hvis treneren gikk to skritt bak meg, hadde jeg en hund som var forvirret over hvem den skulle høre på og hvem den skulle ta kontakt med.

Etter litt lunsj, forsøkte vi oss på et kjøpesenter. I dag, på en fredags ettermiddag, var det mange folk ute hastende omkring med sine ærender, barn som løp omkring osv. Vi dekket hundene og de lå pent og stille mens alle folkene gikk forbi. Vi gikk også litt i sele, men det ble nok litt tøft for ferske hunder, men jeg synes tross alt at Larissa klarte seg fint.

På vei hjem fant vi frem til en hunde- og kattebutikk. Der kjøpte jeg en børste. Jeg hadde en myk børste som jeg brukte daglig på Oda, men jeg ga den fra meg når Oda ble levert til fôrvertene. Kammet henne i kveld og fikk av en del hår. Vi må trene litt på å stå stille når vi kammer…