Å kjøre drosje

I dag tok jeg drosje til en avtale jeg hadde. Sjåføren ville ha Larissa bak. Denne gangen var det greit, men jeg synes ikke det er greit i alle biler. Jeg pleier å sjekke hvordan gulvet i bagasjerommet er. Noen er dekket med et teppe mens andre har hardplast i bagasjerommet. Når Larissa sitter eller ligger på teppene, ligger hun stødig og hun glir ikke. Det er ikke greit for meg å la hunden min slenge frem og tilbake og gli hit og dit bak i et bagasjerom som har hardplast. Jeg sier kategorisk nei til å la hunden sitte bak dersom det er annen bagasje i bagasjerommet. Noen sjåfører blir irriterte når jeg ikke tillater å ha hunden min bak og jeg er ærlig mot de og sier at enten får de ta turen med hund fremme eller de kan tilkalle en ny bil. En gang da jeg hadde Oda, opplevde jeg at en sjåfør ble så sint at han bare reiste. Han ville ikke bestille ny bil og han ville heller ikke si løyvenummeret på taket. Til slutt ble det til at jeg ringte sentralen som fant ut hvem dette var og jeg skrev et brev til selskapet om denne uakseptable hendelsen. Drosjesjåføren på vei hjem igjen fra avtalen i dag, lot Larissa ligge mellom føttene mine fremme i bilen og det er det jeg er mest komfortabel med. Mange bemerker det, at Larissa virker så liten og kanskje hun er under opplæring? 🙂 Jeg svarer at hun er 3 år og kommer nok ikke til å vokse noe særlig mer. Da blir de overrasket.

Jeg tror det er vanskelig å bli enige om hvor det er best å plassere en hund. Sitter hunden fremme i bilen og det smeller, får den et ganske hardt trykk i hodet når airbagene presses utover. Når hunden er bak, er det beste og tryggeste da er å ha de i bur. Hvis hunden ikke er i bur og det er åpent rom fra bagasjerommet og inn til kupeen, blir en 26 kg hund en stor og tung «gjenstand» som kommer flyvende ved en kraftig bråstopp. Usikret last. Det beste er vel egentlig å sitte med hunden på gulvet mellom føttene i baksetet, men det er ikke alltid dette er så gunstig likevel, for når passasjersetet foran settes langt frem, kommer det i noen biler til syne to skinner som kan være ganske spisse å sitte eller ligge på.

4 svar til “Å kjøre drosje”

  1. Ja vi får lett høre det, vi som har så små hunder. Folk tror hunden bare er under trening. Når folk spørr hvor gammel Indie er og jeg sier 3, så har det faktisk skjedd at de trodde hun var 3 mnd. hehe 🙂 Senest i dag spurte en drosjesjåfør: Hvordan går det med hunden og deg? Den må jo ha vokst en del nå, er jo så lenge siden jeg kjørte dere sist..

  2. Folk komenterer at Mia er liten også. Men de aller fleste tror heller ikke hun er Labrador fordi hun ikke er tykk. *ler oppgitt*

  3. Ja, man kan gjerne le oppgitt av det 🙂 Noen sier også at Larissa er nødt til å være valp, for hun er jo så leken og spretten 🙂

Det er stengt for kommentarer.