Når en hund stikker av

I formiddag oppdaget jeg enda en flått på Larissa. Denne gangen hadde den bitt seg fast på halsen hennes, omtrent med strupehodet. Jeg holdt hodet hennes i ro mens samboeren min fikk fjernet den. Den hadde ikkke sittet så lenge, for den var enda ganske liten. Vi tok også og ga Larissa en ny dose Expot på manken og ved haleroten, så får jeg håpe at det får flåtten til å holde seg litt unna. Det er ganske høyt gress der jeg lufter Larissa og det er trolig der hun har fått flåtten.

En drosjesjåfør gikk helt opp i ekstase når han så Larissa. Hun var så fin, så blank i pelsen, så flott lynne, så rolig, så flink, så fantastisk! … Han fortalte at hans far hadde hatt førerhund. Ut fra det han fortalte, hørtes det ikke ut til å være en av de lydigste førerhundene. Han hadde spist 4 brødskiver med ferske reker og to store brett med boller som sto til heving. Med det sistnevnte måtte de til veterinær og gi hunden noe middel for at han skulle kaste det opp igjen. Han snakket om at hunden hadde hatt en tendens til å stikke av med ujevne mellomrom. Da kom jeg til å tenke på en hendelse som skjedde med Oda. Jeg luftet henne løs på Huseby Kompetansesenter på Hovseter. Oda stakk av og hun kom ikke tilbake. Hun var borte i halvannen time da telefonen min ringte. Da var det noen som hadde funnet henne. Det viste seg da at hun hadde trasket to trikkeholdeplasser unna. Jeg tviler på at hun hadde funnet tilbake på egenhånd. Jeg spurte drosjesjåføren om det var en mulighet å ringe drosjeselskaper i byen dersom hunden har stukket og ikke kommer tilbake på en stund. Jeg har selv ringt til politiet en gang, men drosjesjåførene er over alt i byen og jeg tenker at de har større sjanse for å oppdage en forsvunnen hund sammenlignet med politiet som totalt sett har færre folk ute. Dette sa drosjesjåføren seg enig i og han sa at det var bare å ringe til sentralen og deretter sendte de ut melding til alle sjåfører.

Ett svar til “Når en hund stikker av”

  1. Huseby ja. Lurer på hvor mange hunder som har stukket av derfra. Det er ikke få. Husker mine egne timer i leting og venting på en av mine tidligere hunder. Hun kom tilbake tilslutt men da hadde hun spist masse kompost og stinka noe grusomt.
    Men å kontakte taxisentralene er ingen dum ide. Jeg fikk den samme hunden levert på døra en gang av en taxi. Hunden var en smule slukøret da hun kom ut av bilen. 😉 Da hadde jeg ringt sentralen og de hadde etterlyst hunden og en sjåfør så henne og kjente henne igjen.

Det er stengt for kommentarer.