Skuto Pet

Nå begynner flåttsesongen. Vi var innom dyrebutikken hvor jeg kjøpte Skudo Petsom forhindrer flåttbitt ved hjelp av pulserende ultralyd. Jeg er i utgangspunktet litt skeptisk, men synes det er fint om man kan unngå kjemikalier på hunden. Det står bl.a.:

  • Elektronisk «flåttvakt» holder flåtten borte ved hjelp avpulserende ultralyd
  • Unngå flått og lopper i opp til et år
  • Miljøvennlig, ingen kjemikaler eller lukt
  • Sikkerfor kattunger, valper, gravide og for mennesker

Det blir spennende å se hvordan eller om den fungerer. Damen i dyrebutikken, som var ganske ordknapp, sa at de ikke hadde fått inn noen negative tilbakemeldinger om denne.

4 svar til “Skuto Pet”

  1. Blir spennende å høre om det fungerer. Jeg har bestilt ravhalsbånd som jeg tenkte jeg skulle prøve i år, skal også virke mot flått, ravhalsbåndet blir til statisk elektrisitet i møte med hundepels som da flåtten skal unngå, fordelen er jo at det tåler vann, det gjør jo ikke Skudo pet.

    1. På den jeg har, som heter Human Skuto, står det at den er «vattenresistent», så mulig det er enlitt annen versjon enn den jeg lenket til på Canis? Blir uansett spennende å se.

      Jeg vet ikke om Larissa synes den var noe særlig. Enten er hun ekstra sliten i dag eller hun forholder seg mye i ro. Om dette er den tikkende lyden hun hører eller ikke, vet jeg ikke… Men både mat og okseøre har glidd ned på høy kant 🙂

  2. Jeg kjøpte ravhalsbånd til Doffen i fjor da han flyttet til Stange.
    Det er et forholdsvis tynt halsbånd og selve strikken røyk i lek med en annen hund. De forteller at han var flåttfri til en uke etter at halsbåndet røyk. da fikk han en, men det er også forholdsvis lite flått i det området enda. Så vi vet liksom ikke om det fungerte eller var flaks. Så jeg håper dere begge kan melde tilbake om dere får greie resultater. Kan man unngå kjemikaliebehandling er det helt klart bra!
    Her oppe er det ikke flått i stor grad enda, så vi anbefales å ikke bruke resurser på flåttforebygging om vi ikke skal til områder med flått.
    Men Mia skal minst 2 runder inn i aktive flåttområder i sommer med såpass lang tids mellomrom at jeg skjønner jeg må gjøre noe aktivt. Ikke gøy å plukke flått.
    Mia var behandlet mot flått da vi var på Veiviseren i fjor vår, men da vi var lenger sør en tur i fjor høst etter at virkningen av dråpene var borte, fikk hun en flått. Det er første gang jeg har kjent en flått, men jeg forstod hva det var og fikk den ut med pincettet jeg har kjøpt. Har kjøpt en giljotin som det heter. Den fungerte fint.

  3. Hei Anne Marthe,

    Larissa har ikke fått noen flått hittil i år, og hun har vært mye i
    skauen og gress. Min har imidlertid sluttet å tikke, og jeg skal innom
    dyrebutikken i morgen for å høre om det er slik den skal fungere…

    Koselig at du leser bloggen min!

Det er stengt for kommentarer.