Tørrfôr eller råfôr?

Bruker du tørrfôr eller råfôr til hunden din? I så fall: Hvorfor?

Jeg fôret min første hund med tørrfôr som jeg bløtte opp i vann. Mange sier at det er bra for tennene at hunden får fôret tørt og ikke oppbløtt, men nei, ikke for en labrador. Det slukes maten uten å være i kontakt med tennene. Jeg tror at det ikke er bra for hundens mage å få den svelleprosessen i magen.

Larissa, som var min andre hund, gikk først på tørrfôr, men pga. allergi mot bl.a. lagermidd, som finnes i alle typer tørrfôr, begynte jeg å fôre henne på råfôr. Det jeg la merke til da, var at avføringen ble betraktelig mindre. Det sa meg at råfôr er edre for hundens fordøyelsessystem fremfor tørrfôr som lager mye avfall som kroppen må kvitte seg med.
Når jeg nå om en drøy måned får ny hund, kommer jeg til å fôre den på råfôr så langt det lar seg gjøre. Det er litt ekstra arbeid, men absolutt verdt det for hundens velferd.