Apportering av nøkkelknippe

I dag var Larissa hjemme alene i 2 timer. Det er første gang hun var så lenge alene hjemme. Det gikk fint. Hun fikk et bein å tygge på rett før vi reiste, og det var borte når vi kom tilbake. Jeg lot henne bli alene i dag når jeg og assistenten min skulle ut på shopping av klær. Litt mye styr med en hund når man skal inn og ut av prøverom osv. De gangene Oda var med og jeg sto i et prøverom med gardin foran, stakk Oda hodet under gardinen og så inn på meg mens hun logret – hvorfor gjemte jeg meg?

Vi har jevnlig trent på apportering og i dag utvidet vi repportoaret til et halsbånd, og endelig, det vi har jobbet mot, å apportere nøkkelknippe. Hun fikk lov til å undersøke nøkkelknippet for å bli litt kjent med det. Når vi hadde apportert i to økter med tre apporteringer i hver, ga vi oss og hun virket nesten skuffet over at det var over allerede. Når hun jogger mot apporteringsgjenstanden, logrer hun. Det virker som hun synes det er moro.

I ettermiddag når vi lufteet, det var nok begynt å skumre, kom det en mann mot oss og Larissa boffet og knurret på han. Det positive midt oppi det hele, var at det virket som Larissa visste at hun skulle komme til meg og sette seg ned. Mannen ble heldigvis ikke redd og spurte om han kunne få hilse på henne. Det fikk han lov til. M