Larissa hos veterinæren

Veterinæren barberte Larissa på hodet mellom ørene og under venstre øre, og det viste seg at det var våteksem. Jeg fikk resept på en salve hun skal smøres med 3 ganger daglig. Larissa var rød i slimhinnene med øynene og ørene i tillegg til at høyre øre var tykkere. Veterinæren mente dette ikke var blodøre, men det kunne være en allergisk reaksjon på noe. Hvis man så våteksemet og de røde slimhinnene i sammenheng, kunne det være et innseksbitt eller flåttbitt hun har reagert på. Larissa skal i morgen begynne på antibiotika. Hun fikk en antibiotikasprøyte og kortisonsprøyte av veterinæren. Når det gjelder oppkastet hennes, visste ikke veterinæren sikkert, men hun skal få pro-kolin de 3 neste dagene og jeg fikk I/D-spesialfôr. Hun skal faste til i morgen og derretter få små måltider ofte. Denne behandlingen skulle vare minst en uke etter at oppkastsymptomene var borte. Siden hun har kastet opp de tre siste døgnene, tok vi også en blodprøve, også av lever og nyrer, men alt så fint ut.

Larissa var flink til å stå på veterinærbordet. Litt skummelt var det med barbermaskinen, men jeg snakket rolig til henne hele tiden mens jeg støttet hodet og veterinæren barberte. Hun skalv nesten ikke i bakbeina. Nå får vi håpe det bare går en vei, nemlig fremover mot det bedre 🙂

Når vi kom hjem, fikk jeg i henne 4-5 dl vann blandet med litt kjøttbuljong. Den lille væsken hun fikk i seg til frokost, kastet hun jo opp igjen. Veterinæren sa også at hun kom til å drikke litt mer etter injeksjonene, så nytt og friskt vann står klart i vannskålen.

Ett svar til “Larissa hos veterinæren”

  1. Våteksem har vi her i huset akkurat nå også, så det er fort gjort å få på hundene. Spesielt om de har vært litt våte og ikke blitt tørket godt nok, men ikke bestandig noen sammenheng der altså!
    Riktig god bedring til Larissa!

Det er stengt for kommentarer.