Larissa markerer/tisser

I natt sov Larissa med halskragen, men hun har gått uten i hele dag. Hun klør seg nesten ikke. Når det har gått 3 og 4 timer siden forrige måltid og jeg ser på den engelsktalende klokken min, kommer hun bort og er klar for ny rasjon. I dag, rett etter frokost, tisset hun på vegg til vegg-teppet nede i kjelleren. Hun får maten sin på vaskerommet. Det er det teppet hun har tisset på flere ganger før, hvor Oda har rullet seg etter dusjing og hvor en hannhund også har tisset på for ett år siden. Stort sett klarer vi å unngå det med å få henne opp fra kjelleren med en gang, men i dag til morgenen var jeg litt treig på badet. Jeg får nok følge henne opp med en gang hun er ferdig å spise og gå ned selv etterpå for å stelle meg.

Larissa ble i ettermiddag med min far og min søsters samboer på flere timers tur i skogen. Hun løp og koste seg. Min far synes hun var lett å ha med å gjøre. Hun stakk ikke langt og kom på innkalling. Hun var ganske våt når hun kom hjem pga. et voldsomt uvær, men hun ble grundig tørket.

Rundt 19.30-tiden fikk Larissa sitt siste lille måltid for i dag. Hun var nettopp ferdig med å spise da hun senker bakparten litt og står og tisser (markerer). Jeg fikk tatt henne der og da og hun stoppet umiddelbart. Jeg har ikke problemer med dette andre steder enn i gangen i kjelleren til foreldrene mine.

Her hjemme er nå lillegutt på 2 år hvor alt går i hundre hele dagen. Det er fin trening for Larisssa og hun er flink. Når lillegutt så Larisa første gang med halskragen, var hans spontane kommentar: «Vova hjelm».