Telefon fra faglig utvalg

For to ukers tid siden, sendte jeg et brev til Faglig utvalg for førerhundspørsmål om ”ekstraordinært ettervern” som det heter. I dag fikk jeg telefon fra lederen i utvalget hvor hun sa at jeg hadde fått innvilget søknaden. Etter at bybanen har kommet, har dette blitt eneste mulighet for kollektivtransport mellom Nesttun og sentrum. Jeg ønsker også å lære veien til Norges Blindeforbunds lokaler, både fordi det er møter jeg er med på og fordi Hordaland førerhundklubb har samlinger der. Jeg tror det kan bli positivt for Larissas hundeinteresse å bli med på førerhundsamlingene. Jeg skulle nok ha gjort det for lenge siden, men det har nå ikke blitt slik. Jeg har følt på en ”prestasjonsangst” om at Larissa ikke er flink nok eller veloppdragen nok. Det er jo egentlig dumt å tenke slik… Larissa er egentlig godt oppdratt, men det var denne interessen mot andre hunder som kan gå litt over styr

3 svar til “Telefon fra faglig utvalg”

 1. Det er flott at du får mer trening og det viser at det hjelper å søke. Veldig bra!
  Jeg jobber selv med å øke rutenettet her hjemme. Jeg har den siste tiden blitt i bedre form og da er det viktig å ha mer å variere på, slik at både jeg og hunden får passelige utfordringer.

  Når det gjelder prestasjonsangst forstår jeg godt hvor du er. jeg har hattt en hund med hundeinteresse og beklagelig nok opplevde jeg nok kommentarene fra førerhundmiljøet (ikke egen klubb heldigvis) som de mest dømmende og negative. Alt fra at jeg ikke burde tatt i mot hunden, til at jeg gjorde feil med hunden og måtte «ta» den skikkelig så den sluttet med det tullet. Det er så lett å dømme, når man ikke er knyttet til hunden og eller kjenner situasjonene.
  Andre også kunne finne på å si ting som «en førerhund skal da ikke være slik» og det sårer. Nei, en førerhund skal i utganspunktet oppføre seg pent, men de er og blir hunder på godt og vondt.
  Lykke til Lise, jeg håper og tror du får glede av å delta på førerhundklubbting lokalt. Og hvis du vil ha en virkelig morsom opplevelse med Larissa, kan jeg anbefale aktivitetsuka i august. der får man styrke teamarbeidet og ha det gøy!

 2. Det er synd at andre brukere kommer med slike nedlatende kommentarer som du har opplevd, Tone. Jeg synes alle skal bli godtatt for den man er og den hunden man har. Jeg synes det høres arogant ut med de kommentarene du har hørt. Det er som du sier, de kjenner ikke situasjonene og hunden. Alle ekvipasjer har et og annet som kan forbedres, noen mer og noen mindre. Noen feil ligger hos hunden mens andre feil kan ligge hos oss som brukere. Jeg er ikke så sikker på om jeg vil komme tilbake til førerhundklubben dersom jeg skulle fått en av de sårende kommentarene du viser til… Man bør være forsiktig med å kritisere altfor mye – det kan skremme noen bort…

 3. Jeg tror alle tjener på å være litt mer positive til andre.
  Jeg reagerer for eksempel på følgende:
  Flere hunder leker sammen og en kommer med et boff. Spørsmålet som da kommer er «hvem var det». Mens jeg mener spørsmålet burde være i såfall, var det min? Det interesante er vel ikke hvem det var, men var det min. Vet du at det ikke var din, så er vel hvem det var noe som ikke angår andre enn den som har hunden? Mulig jeg er sær, men jeg tenker at man trenger ikke vite alt om alle.
  Jeg hadde en hund som lett kunne ri på andre hunder. Jeg lærte leksa mi og slutttet fort å ha på hunden et halsbånd som kunne gjenkjennes. 😉
  Jeg er garantert ikke bedre selv, men prøver å tenke at jeg ikke har vært den brukeren og ikke er i hans eller hennes situasjon. Noe er om det er noe som er til sjenanse for meg eller min hund. Jeg kan be folk om å ikke hilse på hunden min, eller be de passe på så deres hund ikke svimer i beina mine o.l. Det føler jeg at jeg kan be om.
  Men det er viktig å gi rom for ulike individer. både av hunder og mennesker.

Det er stengt for kommentarer.