Til veterinæren

I dag tidlig ringte jeg til veterinæren i Vest-Telemark og fortalte om hva man hadde funnet på lørdag etter svømmingen. De mente jeg burde komme til veterinær så fort som mulig. Jeg takket for svar og ringte til Stend dyreklinikk hvor jeg kunne komme til en drop in-time etter kl. 16.00.

Vi kom inn etter å ha ventet i 40 minutter. Det var ganske mange andre hunder der, men Larissa oppførte seg relativt bra. Hun lå stort sett – med noen unntak – stille på gulvet mellom føttene mine. Veterinæren kom og Larissa fikk komme opp på bordet hvor høyden kunne reguleres. Jeg fortalte at hun ikke hadde hatt noen typiske tegn på ørebetennelse, som varme ører, lukt fra ører, risting på hodet, kløing på ørene. Jeg sa også at hun hadde fått konstatert allergi mot to typer lagermidd og to typer husstøvmid. Veterinæren fant en del ørevoks og mild irritasjon av øregangen i høyre øre og mye ørevoks og hele øregangen irritert i venstre øre. Veterinæren vasket/renset begge ører med MalAcetic HC. Denne og skulle jeg rense med to ganger daglig i to uker. I tillegg fikk jeg også resept på Canaural som også skulle brukes to ganger daglig i to uker. Etter to uker skulle vi til ny kontroll. Det blir kontroll i romjulen hos veterinæren som utredet Larissa for allergi i Vest-Telemark. Veterinæren anbefalte at jeg renser ørene med MalAcetic én og to ganger i uken jevnlig, for å forsøke å forhindre tilbakefall som kommer som følge av at hun har allergi. Veterinæren forklarte det så fint, hvorfor allergiske hunder ofte strever med kroniske øreproblemer, men jeg er ikke i stand til å gjengi det her. Hun viste meg hvordan jeg skal rense ørene hennes. Hun sa at på friske hunder skal man ikke rense for mye, men hos en hund hvor imunsystemet ikke fungerer slik det skal, bør man rense jevnlig for å unngå gjentatte ørebetennelser.

Likevel, jeg vil ringe veterinæren i Vest-Telemark i morgen og fortelle henne hva denne veterinæren har anbefalt, og høre om hun er enig eller vil anbefale en annen behandling. Jeg har blitt litt skeptisk til Stend dyreklinikk etter at en veterinær der i sommer ga Larissa en høy og langvarig dose av et bredspektret antibiotikum, noe veterinæren i Vest-Telemark mildt sagt ble sjokkert over å høre. Larissa ble helt fin igjen bare med spray og lav dose kortison og antibiotika ble ikke nødvendig. Veterinæren i Vest-Telemark synes at hun kunne se tendenser av at store dyreklinikker oftere tyr til antibiotika mer enn nødvendig.