Tur til posten og nærbutikk

I dag dro Larissa og jeg til Lagunen for å poste reinsdyrskinnet til Slovenia. Jeg valgte å gå omveien, slik at Larissa fikk luftet seg ordentlig. Hun var flink og sikker på ruten sin. Søkte opp heisen på første forsøket. Jeg tar ikke rulletrapper med hund, i frykt for at klørne skal klemmes. Det gjør veldig vondt for hunden og det blør mye. Jeg gikk litt frem og tilbake før jeg fant posten. Jeg visste at på posten har de ingen musikk og på det grunnlaget fant vi frem. Det er jo kølappautomater på posten, men siden de har laget et system som er utilgjengelig for blinde, går jeg frem til nærmeste kasse uten å ha dårlig samvittighet for at jeg snek i køen. Vi fant veien ut igjen og gikk hjem. Jeg puttet jakken i sekken, for det er 25 grader i solen her i dag. Hjem gikk det også veldig bra. Ingen feil og godt samarbeid.

Litt etter at vi kom hjem, dro vi på nærbutikken for å handle inn til helgen. Larissa møtte en annen hund i det vi begynte å gå over hovedveien hvor biler sto og ventet på å få kjøpre. Vel, vi kom oss over og fant dørene til butikken. Der er hun sikker i sin sak og finner frem til kassene. Jeg tror det egentlig er helt unødvendig for meg å gi henne kommandoer, men jeg gjør det nå likevel. Hjem igjen havnet vi på en plen og rotet oss halvveis bort. En dame kom og spurte om jeg trengte hjelp, og i min lille forvirring takket jeg ja. Hun fulgte meg til jeg visste hvor jeg var og kunne gå selv. Vi fant postkassen og hentet posten og deretter gikk vi hjem, hun fant både innkjørsel og dør.

Etter at Larissa fikk panikk og dro med seg hele utebordet, har hun ikke villet ligge ute hvis ikke jeg er ute. Tidligere har hun jo likt godt å ligge ute i solen og varme seg.