Tilbake til Bergen

I dag skulle vi tilbake til Bergen. Bussen fra Hurdalsenteret gikk kl. 9.30. Det var en liten buss med ett sete på hver side. Det førte til at tre hunder ble liggende i midtgangen, og all bagasje var plassert bakerst i bussen, uten sikring. Livsfarlig for hunder og mennesker. Ved et tilfelle måtte sjåføren bremse opp litt og hundene gled fremover.

På Gardermoen ble vi møtt av assistansetjenesten og fulgt inn og sjekket inn. Jeg fikk sete på 1. rad og ville få det endret, men de sa jeg måtte ordne det på gate. Jeg tenkte mitt, men lot det gå i stillhet. Jeg ble sittende å snakke med matfar til Hera (5 år). Koselig å bli litt kjent.

Assistansen kom en halv time før flyene våre gikk. Litt knapt med tid. Sikkerhetskontrollen ble et eget kapittel for seg. De ville at vi skulle ta av de halsbåndet, for det kom til å pipe. To hunder gikk igjennom og benyttet sjansen til å leke litt sammen. Plutselig var begge løpt 10-15 meter bortenfor. Sikkerhetspersonalet fikk hanket de inn igjen. Jeg kommer ikke til å ta av halsbåndet ved en senere anledning. Jeg vil ha kontroll på hunden min. Ja, om det piper, så får det pipe og de får ta en manuell kontroll på hunden.

Når vi kom frem til gate, hadde alle boardet, og flyet var helt fult. Jeg sa at det var enda viktigere at jeg fikk byttet plass hvis flyet var helt fult, for på 1. rad hadde Flex trengt to plasser. De fikk organisert det til at jeg havnet innerst på 2. rad. Flex var flink til å krølle seg sammen i dag, og kun én labb var på naboens område. Det gikk bra for ham. Flex fulgte etter assistansedamen på Flesland. Hun var lett å følge etter der hun gikk med høyhælte sko… Hun forsøkte å snakke til hunden istedenfor meg, og når jeg påpekte at det var jeg som forsto norsk, ble hun nok litt forlegen.