Flex på Hurdal

Flex koser seg på Hurdal. Han har funnet sitt faste tissested (det har han hjemme også) og han får løpe løs morgen og kveld. Jeg slipper han litt nærmere vannet, slik at han ikke forstyrrer de nye førerhundbrukerne. I kveld møtte vi på en førerhundtrener, Candy og fôrverten. Treneren slapp Candy løs og de lekte litt. Tror Flex synes Candy var litt i ivrigste laget… Jeg ropte inn Flex og han kom, og stakk. Jeg ropte igjen og da kom han. Treneren og fôrverten gikk videre nedover. Jeg ba Flex bli og gikk oppover noen meter før jeg sa «vær så god». Jeg synes det er en fin måte å få hunden til stort sett å løpe i den retningen jeg ønsker.

Flex oppfører seg fint på rommet. Så langt jeg har kunnet registrere, har han ikke vært oppe i seng eller møbler. fôr, godbiter og litt snacks ligger i et lukket skap, men jakken min hvor det ligger godbiter i ene lommen, får være helt i fred selv om den ligger i snutehøyde. Dét overrasket meg litt.

Jeg bruker Flex innendørs her ved senteret, og det fungerer fint. Han er flink. Jeg er omtrentlig lommekjent her og kan gi presise kommandoer. Det er heldigvis ikke noen som er allergiske på IKT-kurset og Flex får være med i undervisningsøktene. Han ligger stort sett stille, men har blitt glad i en av datalærerne som har vist ham litt ekstra oppmerksomhet; han har drevet med hundekjøring og har hatt 36 hunder på det meste, men nå har han kun én hund.