Tiltak mot Flex sin sensitive mage

Flex har en tendens til å forsyne seg godt av naturens «godsaker». Spesielt hardt går det utover pinner og kongler. Dette kombinert med at han har en mer sensitiv mage enn mine to tidligere hunder, fører til hyppig oppkast og diaré. Jeg har i dag søkt litt rundt på nettet etter tiltak mot dette. Det var vanskelig å finne noe fornuftig, men jeg kom over følgende kommentar: «Diaré kan være en indikasjon på allergi eller intoleranse, men det er sjeldent vi ser dette hos valper. Om det er blod i avføringen eller hunden både har diaré og oppkast, er det viktig med et besøk hos veterinæren: dette kan nemlig være et tegn på alvorlig sykdom!» Jeg velger å ta det med ro. Flex sin diaré og oppkast er ikke kronisk, men oppstår som regel etter at han har løpt løs på tur. Da ser jeg en årsakssammenheng.

På nettbutikken Animail.no, selger de produktet Purina Veterinary Diets Canine Fortiflora. De skriver bl.a. følgende: «Purini Veterinary Diet FortiFlora er et næringstilskudd for hunder i alle aldrer, spesialskapt og med en bevist effekt på å fremme helse og balanse i tarmen. Det inneholder mikroinnkapslede melkesyrebakterier som probiotika, som finnes naturlig i tarmene hos alle friske dyr. Det inneholder også høye doser av C- og E-vitamin.»Det kan brukes f.eks. ved stress og fordøyelsesproblemer. Jeg er imidlertid litt skeptisk; er det noe som er produsert hovedsakelig for å tjene penger? Jeg spurte på diskusjonsforumet Hundesonen.no, men venter foreløpig på svar. For øvrig et diskusjonsforum jeg kan anbefale. Både seriøst og med god aktivitet.

Jeg ser at Hill’s har et hundefôr; Science Plan™ Canine Adult Sensitive Stomach Chicken with Egg & Rice hvor de bl.a. skriver: «Hill’s™ Science Plan™ Sensitive Stomach inneholder høykvalitetsingredienser som egg, kylling og ris, som er lettfordøyelige og hjelper til med å sikre et optimalt opptak av næringsstoffer. En mild fordøyelse er fremmet gjennom en optimal balanse av lettfordøyelige proteiner og fett, i tillegg til en unik blanding av fiberkilder for en god tarmhelse. Denne avanserte ernæringen for en komfortabel fordøyelse støtter også en skinnende pels og hjelper til med å opprettholde ideell kroppsvekt.»