Fiskeolje

Jeg burde absolutt begynne med fiskeolje til Flex. Han røyter mye hele tiden. Jeg brukte fiskeolje til Oda og Larissa en periode, men det opphørte. Jeg synes det ble for mye søl. Nå har jeg blitt tipset om lakseolje på flaske med pumpe der hvert trykk på pumpen inneholder 1,25 ml og Flex skal ha 6 trykk pr. dag. Jeg har forsøkt flaske med pumpe tidligere, men denne lakk en del og jeg klarte å grise med den også… Men jeg skal la det få en sjanse til og håpe på det beste.

Det er også mulig å få tak i fiskeoljekapsler. Her varierer det mye fra produsent til produsent. Noen typer skal en hund på ca. 40 kg ha to kapsler av, men f.eks. Dr. Baddakys fiskeolje skal en hund på 30 kg ha 6 kapsler om dagen. Da går en boks med 100 kapsler fort unna, men det er jo svært praktisk når man er ute på reise.

Jeg kan lese bl.a. følgende om fiskeolje:

Viktige organer i kroppens forsvarsmekanismer er huden og mage-tarm kanalen. I alle disse organene har vevshormoner laget av omega-3 fettsyrer en veldig viktig funksjon. Omega-3 fettsyrer er også viktige byggesteiner og finnes i særlig store mengder i for eksempel hjernen, øyets netthinne og i sædcellene. Som regel får kjæledyrene alt for lite omega-3 fettsyrer. Hunde- og kattefôr inneholder som regel store mengder omega-6 fettsyrer, men lite omega-3 fettsyrer fra fisk (fordi disse lett fører til harskning av tørrfôret.)

Omega-3 har en positiv effekt på:

  • Hud og pels
  • Hjerte
  • Ledd
  • Klør, høver
  • Nyrer
  • Immunsystem