Til veterinæren igjen

I dag ringte jeg til veterinæren Vest-telemark for å få resept på ny salve til våteksemet til Larissa. Veterinæren ønsket å ta en titt på henne før hun evt. skrev ut mer salve. Jeg fikk time kl. 11.30 i dag. Jeg hadde med meg journalnotatet fra fredagens veterinærbesøk i Bergen. Hun mente at en så bredsprektet, langvarig og høyt dosert antibiotikakur som jeg hadde fått foreskrevet på fredag (Oxytetral 250 mg x 5 i 20 dager), var verken sunt eller bra for Larissa. Larissa ble istedenfor satt på Prednizolon (kortison) hvor hun får 20 mg om morgenen nå i 4 dager, deretter en halv tablett i 4 dager, deretter en kvart tablett i 4 dager og videre en kvart tablett annenhver dag. Hun fikk en kortisonsprøyte. Istedenfor å bruke salven Fuciderm fikk jeg en spray (Cortavance) til å spraye på områdene med våteksem. Jeg fikk også med meg en desinfiserende sjampo som jeg skulle dusje henne grunndig med. Hun skulle helst ikke bade i sommer. Veterinæren kikket også på pelsen og huden til Larissa, og hun synes dette kunne minne om en allergisk hudtype. Hun tok en blodprøve som sendes til Oslo for analyse som skal avdekke allergi. Hun så f.eks. at huden var litt nuppete her og der, men hun fant ikke spor av lus eller annet. Det er mange måter å behandle våteksem på og mangt kan sies om rett og gal måte. Jeg følger de rådene jeg får. Veterinæren i Vest-Telemark ville ha oss ned til kontroll igjen om et par uker for å følge opp. Hun mente at hvis Larissa var en hund med litt hudproblemer, kunne hun ha nytte av et spesialfôr rettet mot denne gruppen.

Ett svar til “Til veterinæren igjen”

  1. Hei. Jeg håper det blir med denne ene gangen og at du slipper masse styr med spesialforing og slikt. Krysser fingre for rask bedring og problemfri sommer/høst.

Det er stengt for kommentarer.