Larissa og råfôring

Den siste lille uken har man diskutert litt råfôring av hunder på en e-posliste for førerhundbrukere (påmeldingsadresse: Foererhunden-subscribe@yahoogroups.com. Jeg har lest en del om det på nettet og fant ut at dette var noe jeg ville forsøke på Larissa, og i dag var Larissa med til Midtun Zoosenter. Der kikket vi i frysedisken etter frossen Vom og Hundemat. Jeg kjøpte 5 halvkilos pølser og én pølse på 1 kg. Jeg vil teste det ut på Larissa og se hvordan hun liker det og ikke minst hvordan hun tåler det. Dersom hun tåler det bra, vil jeg gå over til råfôring i det daglige, men når jeg er på reise vil jeg fortsatt gi henne Hypoallergenic til Royal Canin.

Hypoallergenic-fôret koster kr. 979,- pr. 14 kg sekk. En slik sekk varer i ca. 40 dager. Dersom jeg går over til råfôring, vil det koste kr. 575,- for 25 kg som varer i 50 dager. Da har jeg tatt utgangspunkt i at jeg kjøper «pølser» på 1 kg. Dersom man kjøper Vom og Hundemat i pølser på 5 kg, vil det koste kr. 375,- for 25 kg. Jeg kan med andre ord spare kr. 6.000,- eller mer i året på å gå over på råfôring og da sparer man fort inn det det koster for ekstra fryseplass. Poenget mitt er ikke å være gjerrig, men jeg synes det er interessant å se prisforskjellene.

Pølsene på 0,5 kg og 1 kg er formet som en pølse med fiskepudding og innpakket på noegenlunde samme måte. Pølsene på 0,5 kg er ca. 12-15 cm lange og pølsene på 1 kg er ca. 30-35 cm lange. Jeg har snakket med andre førerhundbrukere som har forsøkt råfôring, og noen er fornøyde mens andre synes det var noe griseri. Jeg tenker at jeg bruker en kveld på å tilberede pølsene. Jeg deler pølsene opp i passende størrelser og porsonerer de ut i brødposer. På denne måten blir det minst mulig griseri i det daglige, og en dag med litt rengjøring og arbeid tåler jeg fint. Jeg har nå delt pølsene opp i porsoner og det gikk overraskende bra. Jeg vil fremdeles gi henne mat to ganger til dagen med råfôring.

3 svar til “Larissa og råfôring”

  1. Jeg er også spent 🙂 La høre fra deg, når du har fått testet det ut noen dager. Er ikke så lenge til vi treffes heller nå :O)

  2. Jeg er litt i tvil ang. beregningene dine økonomisk. de stemmer sikkert for ditt forhold og ditt regnestykke, men la meg gi deg mitt i sammenligning.
    Jeg måtte i såfall kjøpe en fryser, som må ha strøm. ergo en god første gangs invistering +måndtlige utgifter til strøm. Jeg har i utganspunktet heller ikke plass til en fryser til egentlig.
    Så måtte jeg kjøpe foret i tillegg.
    I dag har jeg en måndtlig foringsutgift på 315 kroner. Så jeg vil påstå at det om dette lønner seg helt klart avhenger av hva man må fore på og andre forhold.
    Men at mange hunder vil fungere bedre på rått, det tror jeg nok.
    I Usa var dette med råforing på full fart inn for ti år siden. da skrev jeg med mange førerhundbrukere, som råforet i større eller mindre grad og som var veldig positive til dette. Nå ti år senere har jubelen dalt ned til et mummel og konklusjonene er vel at det fungerer for noen akkurat som det er en del hunder som fungerer fint på tørrfor. Men man bør nok være kritisk til om det foret man har fungerer for sin hund. Mange av de som råforet har gått tilbake til tørrfor men gir litt ekstra tilskudd som litt kjøtt av og til, egg, olje av ulike slag og daglig litt grønnsaker.

Det er stengt for kommentarer.