Vibrasjonsgulv og svømming

I dag rundt 15.00-tiden satte vi oss inn i drosjen for å kjøre til Aquadog Bergen hvor Larissa skulle få trening på vibrasjonsgulv, svømming og full dusj. Hun var svært ivrig i begynnelsen, for det var et par andre hunder der. Hun fikk hilse på de ansatte der og deretter gikk vi inn i et lite rom hvor de hadde vibrasjonsgulvet. Det var en plate av metall hvor det lå et teppe på. Platen hadde 10 cm høye kanter, som en liten sandkasse. Den hadde små vibrerende bevegelser. Jeg hadde trodd at Larissa var litt skeptisk, men hun satt helt fint og rolig. En gang reiste hun seg opp, men var helt rolig.

Aquadog Bergen skriver på sin nettside om vibrasjonsgulv: «Vibrasjonsgulvet stimulerer de ulike nerver, muskler, sener og beinvev. Det aktiviserer den indre muskulaturen som er støttemusklene til hundens skjelett. Vibrasjonsgulvet øker blodsirkulasjonen, øker stoffskiftet i cellene og påvirker hormonene i hundens kropp. Dette gir en sterkere muskulatur som gjør det lettere for musklene å restituere seg etter stivhet og ømhet, eller skader og operasjon. Det kan virke forebyggende, restituerende og legende i behandlingen av hunden din.»

Deretter gikk vi inn i et litt større rom hvor de hadde et lite basseng som var 5 x 2,5 m og 1 m. dypt. Larissa fikk på seg en flytevest og gikk opp i bassenget. Hun var litt skeptisk til trinnene opp til bassenget, og litt skeptisk med en gang til å gå oppi vannet, men når hun først kom seg oppi, gikk det over all forventning. Damen festet på henne et tau, siden det var Larissas første svømmetur i basseng, men det tauet kunne fort fjernes. De synes Larissa var svært flink og det så ut som om hun hadde gjort det flere ganger tidligere. Damen som trente henne, gikk rundt bassenget og fikk Larissa til å snu seg mot høyre og mot venstre. De sa at noe som var typisk for førerhunder, var at de helst ikke ville svinge mot høyre under svømming, og dette gjaldt også Larissa. De blir stive pga. den statiske gangen i selen. Det virket som om Larissa synes det var gøy. De prøvde å ta en pause med henne, men hun ville fortsette.

Om svømming skriver Aquadog Bergen bl.a. følgende på sin nettside: «Bassenget er 2,5 x 5 meter, har trinnløs motstrøm og 27 grader i vannet. Her kan hunden trenes opp igjen etter
skader/operasjoner og komme i form mye tidligere enn den ellers ville ha gjort. Svømming er veldig bra fordi man trenes opp på en skånsom måte med liten belastning på skjelettet. Derfor passer svømming også veldig bra for hunder som er plaget med HD/AA. Vi kan også tilby svømmetrening for hunder som trenger ekstra trening (for eksempel trekkhunder, agility/brukshunder, politihunder osv.) Man vil fort merke at hunden får bedre kondisjon ved svømmetreningen!»

Deretter gikk hun opp i et lite badekar hvor hun ble dusjet med sin egen spesialsjampo og balsam. De virket imponert over hvor rolig hun er når hun blir dusjet. Hun var et prakteksamplar både i bassenget og i dusjen, mente de. Om de mente det alvorlig, er jeg ikke helt sikker på, men de sa at de gjerne kunne tenke seg å bruke Larissa som en demonstrasjonshund for å vise tilbudet til andre, f.eks. polititjenestehunder. Jeg sa at vi var villige til å stille opp på det om vi ble spurt. Det ble også til at jeg kjøpte et klippekort på 5 ganger med vibrasjonsgulv, svømming og dusj med ansatt for kr. 280,- pr. gang. Jeg kan jo ta med meg assistenten min på dette slik at hun ser hvordan det gjøres, og senere kan vi to gjøre det sammen med Larissa. Da blir det nok litt rimeligere. Jeg ser at de arrangerer kurs i hundemassasje til bruk på egen hund, og dette kjenner jeg at jeg er interessert i, både for å bli bedre kjent med min egen hund og for at vi kan ha noen hyggelige og positive stunder sammen.

Vi tok også Larissa på vekten. Sist jeg veide henne, i midten av september, veide hun 28,5 kg mens hun nå hadde gått ned igjen og veide nå 26 kg. Det er en flott vekt for Larissa, men som lederen av Veiviseren sa, burde hun ikke gå mye under 26 kg. Hun gikk jo litt opp i vekt når hun fikk 500 g råfôr i døgnet, men når jeg reduserte dette til 330 g i døgnet, har vekten gått ned 2,5 kg på 3 mnd.

Ett svar til “Vibrasjonsgulv og svømming”

  1. Så flott dette hørtes ut. Jeg skulle ønske vi hadde noe tilsvarende her, men det har vi ikke foreløpig. Men massasje er flott både for å styrke bånd og for å forebygge belastninger.

Det er stengt for kommentarer.