En dag i byen

Natt til i dag, har det snødd ytterligere 5 cm, men snøen krympet betraktelig i løpet av dagen med ca. 2 varmegrader. Jeg og min samboer gikk til Lagunen. Vi gikk en litt annen vei enn hva jeg gjør når Larissa og jeg går alene til Lagunen. Jeg benyttet derfor sjansen til en ekstra god lufting og deretter gikk vi til postkontoret hvor jeg sendte et brev og en pakke. Deretter gikk vi innom Vinmonopolet for å kjøpe likør og baileys til noe konfektgodter vi skal lage i helgen. Vi gikk innom Coop og deretter satte vi nesen mot Nesttun. Etter buss i 10 minutter, gikk vi over på bybanen. Her ble jeg og Larissa sittende på et enkelt sete foran min samboer, men vi byttet etter litt plass, for det viste seg at jeg og Larissa satt ved et ledd slik at gulvet og veggen beveget på seg. Dette satte ikke Larissa noe stor pris på. Sist vi kjørte bybane, ville ikke Larissa legge seg ned, men i dag lå hun relativt avslappet. Vel fremme i byen gikk vi for å lete etter en butikk med asiatiske matvarer og vi fant en butikk på andre forsøket. Der fikk vi handlet inn krydder til middagen vår på nyttårsaften. Jeg fryktet at de ikke ville la Larissa få adgang til den asiatiske butikken, men det gikk uten spørsmål eller kommentarer. Vi sto og ventet i kø på butikken rett ved noe asiatisk smågodt hvor Larissa forsøkte seg på å rydde gulvet for mistet smågodt, men jeg ba henne sitte fint for å unngå at snuten var nede på gulvet. Det var tidvis ganske vanskelig å komme seg frem i byen med førerhund og uten syn. Det var mange folk, mange biler, smale eller ødelagte fortau og sørpe og/eller is på fortauene. En del steder ble jeg ledsaget av min samboer og noen steder gikk jeg med Larissa i sele. Vi gikk til Bystasjonen hvor vi spiste på Burger King og deretter gikk vi innom Meny.

Vi gikk til en bussplatform det var litt krunglete å finne frem til og tok en direktebuss til Lagunen. Derfra gikk vi hjem. Larissa gjorde tegn ganske tidlig at hun hadde behov for å lufte seg og hun fikk mulighet til det. Deretter gikk vi videre. Det var ikke brøytet fortau og det var tungt å gå, men Larissa fant fint frem på tross av vanskelig fremkommelighet. Jeg «fryktet» særlig ett kryss vi gjorde feil ved i fjor vinter, men det gikk helt uten problemer. Et sted hvor jeg kan gå opp trapper til venstre og vei opp til høyre, måtte vi stå og diskutere litt med hverandre. Jeg ville gå veien opp til høyre mens Larissa ville gå trappen opp til venstre. Tredje eller fjerde gang jeg saå «høyre» til henne, ga hun seg og vi gikk der jeg ville. Vi har tidligere gått den trappen, men etter siste runde med operasjoner i ene beinet mitt, har vi gått veien. Jeg føler meg lett litt ustødig i trapper om jeg ikke har et gelender å holde meg i. Jeg luftet henne litt igjen de siste meterne vi hadde igjen før oppkjørselen til huset vårt.

Når vi kom inn, tok jeg en av Larissas vaskekluter og fuktet den godt med varmt vann. Jeg tørket grunndig av alle fire labbene for å få av salt og sand. Jeg tørket også litt av under magen og på innsiden av lårene. Det virket på Larissa som om hun synes det var godt å bli stelt litt med. Når labbene hadde tørket, smurte jeg de inn med potesalve.