På Friday’s

I dag dro Larissa og jeg til sentrum hvor vi møtte samboeren min. Vi skulle feire at vi i dag har vært sammen i 4 år og 5 mnd. Vi gikk på den amerikanske restauranten Friday’s hvor vi ble stoppet i døra med beskjed om at det ikke var tillat med hund i restauranten, men at vi kunne få kjøpe take away. Vi forklarte at førerhunder hadde adgang til å være med på spisesteder og etter at servitrisen hadde gått og snakket med en annen ansatt for andre gang, fikk vi lov til å få et bord. Førerhunder har lovfestet rett til å være med inn på spisesteder. Jeg har skrevet under på et pir der jeg forplikter meg til å ta godt vare på min førerhund, og det innebærer bl.a. at jeg ikke skal legge fra meg hunden uten tilsyn. Det er derfor ikke noe alternativ å la hunden ligge igjen på utsiden av et spisested. Mange sier at de ikke kan tillate førerhunder av hygieniske forhold, men Mattilsynet sier selv at én eller to førerhunder ikke utgjør noen fare for smitte. Det er kun 300 førerhunder i hele Norge.

Larissa viste seg voksen på restauranten og lå stille under bordet med føttene mine. Siden det var litt mørkt i restauranten, gjør jeg som jeg ofte gjør, å legge selen foran Larissa slik at andre kunder skal se at det er noe på gulvet. Middagen på restauranten var svært god.