Plutselig på Gardermoen

I dag tok Larissa og jeg drosje til Flesland, hvor vi skulle sette oss på et fly til Gardermoen og videre til Hurdalsenteret. I dag gikk det som smurt i sikkerhetskontrolen. Vi fikk en egen sluse for oss selv og jeg ble spurt om hvordan jeg foretrakk å gjøre dette. Jeg lot ledsageren min gå først, dereter sendte jeg Larissa igjennom som ble mottatt på den andre siden av ledsageren og til slutt gikk jeg selv igjennom. Det pep på meg, og de foretok en rask undersøkelse med metalldetektor. Jeg opplevde situasjonen som trygg og kontrollert. På flyet hadde de reservert en hel seterad fremst til meg, men jeg ba ffint om å få sitte p på min opprinnelige plass som var 24A. Larissa var litt urolig og fant ikke en god stilling med en gang, men når hun endelig fant en god nok stilling, gikk det bedre.

I dag ringte jeg til lederen på førerhundskolen for å høre hva som skjer videre i saken med Larissa. Der skulle jeg visstnok bli kontaktet av Faglig Utvalg på et hjemmebesøk. Noe hjemmebesøk blir det ikke, for nå skal jeg være på kurs kontinuerlig frem til fredag 2. desember. Da kunne faglig utvalg komme på Hurdal, men på Hurdal er jeg opptatt med program hele dagen. Jeg får ikke tid til å snakke med Faglig utvalg da… Jeg forstår ikke hvorfor jeg må det, for jeg har jo uansett helsetilstand til Larissa valgt å levere henne da jeg synes jeg bruker henne for lite. Livssituasjonen min har endret seg. Vi bor sentralt og det er ikke langt å gå verken til kjøpesenter og butikk. Hun er svært dyktig førerhundteknisk, med noen «nykker» selvfølgelig. All den tid jeg er på Hurdalsenteret, bruker jeg henne knapt i sele. Jeg synes det er lettere å finne frem uten hund slik Hurdal nå har blitt etter at senteret fordoblet seg i størrelse. Når jeg vet at jeg kanskje bruker henne for lite, får jeg konstant dårlig samvittighet.
Jeg tok bare med meg én ukes mat til Larissa, for jeg trodde de ville hente henne i løpet av denne uken. Nå som det ikke er sikkert, har jeg fått assistenten min til å kjøpe en mindre sekk med Royal Canins Hypoallergic. Når jeg møter min kjære på et datakurs til helgen, må han evt. ta med seg mer hundemat. Han må også ta med seg en sjampo, for da har det nesten gått to uker siden siste dusj. Jeg har også med meg imunterapiutstyret og håper på å få hjelp av noen til å sette imunterapisprøyten på Larissa.

2 svar til “Plutselig på Gardermoen”

  1. Dette med førerhund har jeg ikke greie på, men jeg kan tenke meg at det ikke bare er slik at man kan ta en telefon eller sende en e-post og så skal alt være greit. De har sikkert noen rutiner som sier at det skal foretas et hjemmebesøk eller en samtale før det blir tatt en endelig avgjørelse. Du skrev tidligere at du gir fra deg en handlelapp til de butikkansatte når du går og handler. Jeg synes det virker litt tungvint. Jeg går ut fra at du da har skrevet den på datamaskinen og tatt utskrift. Jeg foretrekker å gå sammen med de butikkansatte rundt i butikken. Noen ganger er det flere sorter å velge blant av samme produkt. Jeg føler det også litt nedverdigende å bare stå ved kassen og vente. Ha et fint opphold på Hurdal! 🙂

    Cecilie

Det er stengt for kommentarer.