Uten hund på godt og vondt

Nå er det 7 uker siden jeg leverte Larissa tilbake til Veiviseren. Det er fremdeles litt sårt, men det er også noe godt med det. I romjulen skal jeg pakke sammen alle tingene jeg har fra Oda og Larissa. Det blir trist. Jeg gruer meg også litt til nyttårsaften, for nå er det ingen liten firbent venn som vil ha nærkontakt mens rakettene skytes opp rundt midnatt.

I midten av november ble jeg akutt innlagt på sykehus på Østlandet mens jeg jobbet på Hurdalsenteret. Hva skulle jeg da gjøre om jeg hadde hatt Larissa? Det hadde nok kommet til orden ved at Larissa hadde kunnet være på Veiviserens kennel.

Nå kommer jeg hjem fra juleferie. Det var noe som manglet da vi dro på juleferie torsdag 22. desember, for jeg hadde ingen hund jeg måtte planlegge lufting for. Det ble bedre plass til føtene på bussen. Det var ikke noe liggeunderlag. Når vi planla å dra hjem i går, ble vi plutselig stående værfast på Flåm pga. ras. Vi ble innlosjert i hytter natten over. Hva om jeg hadde hatt Larissa – hadde jeg hatt med nok mat? Hvordan hadde det vært med lufting? Ville vi få problemer med overnatting fordi jeg hadde med hund? En fin leveregel er å ta med seg litt mer mat enn det man strengt tatt trenger. Maten hadde nok ordnet seg på et vis med noen brødskiver med leverpostei på, men likevel…