Hva er galt med Flexen?

De to siste døgnene har Flex drukket unormalt mye. Tidligere har han vært «kresen» på vannet og har ikke villet drikke før han får nytt vann, f.eks. når vi kommer hjem fra tur/seletur. Han basjer mer enn normalt, men mindre av gangen. Fiser illeluktende ofte. Han spiser maten sin som normalt, men drikker etterpå selv om han får vann i fôret sitt. Jeg har forsøkt å gi ham både tørfisk og kuøre, noe han gladelig har spist før, men nå rører han det ikke. Jeg ringte til veterinærkontoret for å høre hva de trodde det kunne være. Etter at dyrepleieren hadde konsultert med en veterinær, mente de at Flex burde inn på en grunndig sjekk. Jeg ringte til lederen på Veiviseren som konsulterte deres veterinær. De mente han hadde fått noe i seg av søppel e.l. og han forsøkte å selv få det t ved ved å drikke mye. Jeg har kjent på buken hans, og jeg synes den er litt hard, men han gir ikke inntrykk av å ha vondt når jeg klemmer. Det mente lederen kom av mye luft i magen og at det var grunnen til at han fes mer. Lederen ville jeg skulle ta temperaturen hans, men det var lettere sagt enn gjort. Jeg forsøkte å smøre vaselin i rompa på ham for at termometeret skulle gli lettere inn, men han ble panisk, ynket seg og «hylte». Det var akkurat som om det var noe som sperret når jeg skulle ta inn termometeret. Jeg gikk ut for å lufte ham, og han satte seg ned i en liten stund. Jeg ga opp prosjektet. Hverken Larissa eller Oda hadde slik reaksjon med temperaturmåling. Lederen sa at de hadde tatt temperatur på Flex før og at jeg ikke var bestemt nok. Akkurat dét tror jeg ikke på og halen mellom beina. Han fikk totalt panikk. Jeg skulle ha en halv liter vann av gangen i skålen og følge med hvor lenge han hadde det vannet. Lederen mente jeg skulle se det an til mandag. Allmenntilstanden hans er jo ikke akutt. Han spiser og fungerer fint både utenfor og i sele.