Butikktur og apportering

I dag fikk Larissa halvparten fôr og halvparten ris/fiskeboller. I morgen går vi fult over til vanlig fôr igjen.

I dag har Larissa hatt to «utfall» mot personer. Det er når hun går i fleksiline eller kobbel, og hvis hun ikke får lov til å komme bort til menneskene, hopper hun og boffe-knurrer og rykker stadig i båndet. I sele på butikken logret hun mot alle som gikk forbi og ville gjerne følge etter de. Vi rotet oss litt bort i butikken i dag, men jeg hørte pipene fra kasseapparatet når de slår inn varer og kom på riktig kurs igjen. På vei til og fra gikk det så bra som det kunne i sørpe og snø, men jeg er ikke helt sikker på om vi gikk på de hvite stripene… Et sted på vei hjem ble jeg irritert på Larissa fordi hun absolutt skulle gå oppi snøhaugene, hun fikk en korreks og rettet på seg. Da fikk hun ros igjen.

Når vi sto og skulle låse opp døra hjemme, «mistet» jeg nøklene for å se om Larissa klarte å apportere i en praktisk situasjon. Tidligere har vi kunn vært i en treningssituasjon med apportering. Hun tok nøkkelen med en gang, slapp den, tok den igjen, slapp den og tok den for tredje gang og ga den til meg. Da fikk hun ros, kos og godbit som takk for innsatsen. Apporteringen er noe jeg har sett stor fremgang på de siste ukene, fra å nesten kun apportere apportbokk og hanske til å apportere et nøkkelknippe.