Teori på samtreningskursene

Den siste uken har jeg tenkt en del på krav til innhold på samtreningskursene når vi får vår kjære firbente venn og hjelper. Grunnen til dette er at jeg har hørt en bruker som ikke har fått tilstrekkelig informasjon på et samtreningskurs. Jeg er redd for at h*n har klart å ødelegge gode rutiner hos hunden. Konkrete eksempler er at hunden har fått lov til å lufte seg med sele på og h*n har dralek med hunden og oppmuntrer til at hunden skal bære rundt på ting. Jeg mener at det å lufte hund i sele bør klargjøres for en førstegangsbruker og gjerne repeteres for andre.

Når jeg fikk min første hund, Oda, i 2001, hadde vi flere samlinger med teori. I løpet av de første dagene hadde vi litt teori om stell av hunden, alt fra klør, poter, pels, øyne, ører osv. Vi hadde også litt teori sammen med veterinæren om helse og sykdom. Vi fikk komme med spørsmål vi hadde og jeg, som ikke hadde hatt hund før, fikk høre på andres erfaringer.

Når jeg fikk Larissa fra Veiviseren i fjor, var det ingenting teori. Vi to som var på samtreningskurset hadde jo hatt hund før og var inne i rutinene, men jeg har fått høre at det er lite med teori når de har en førstegangsbruker innom også. Jeg synes det bør være obligatorisk å ha teori på alle samtreningskurs, uansett førstegangsbruker eller ikke. For oss som har hatt en hund i mange år, kan det være positivt med litt repetisjon. Vaner er vonde og vende osv.