Ørerens

Jeg synes at ørene til Larissa har vært litt varme de to siste dagene. Hennes høyre øre er litt varmere enn det venstre. Asistenten min kikket inni ørene hennes, og hun sa at de ikke var røde, men at det var litt fuktig pga. ørevoks. Jeg fant frem Epiotic ørerens og masserte det inn i ørehuset. Etterpå tok jeg et bommullsflak og tørket ut av øret. Bomullsdotten ble helt brun i følge min assistent. Jeg har ikke renset ørene hennes på en ganske god stund. Noen veterinærer anbefaler ørerens en gang i uken, men det tror jeg er for ofte. Da avbryter man en naturlig prosess i øret, tror jeg, som egentlig ikke har peiling… Larissa er ikke så overbegeistret for å få Epiotic i ørene. Hun fikk en refleks med å ville riste på hodet med en gang det ble sprutet inn.

Ett svar til “Ørerens”

  1. Min erfaring med mine hunder er at ørerens på friske rene ører bare er tull. Det holder å tørke ut voks og ellers la ørene mest mulig i fred.
    Man kan evt. bruke litt olje på en bommulsbit om man ønsker det. Det ugreier ikke og er med på å smøre øregangen.
    Dette har jeg også fått beskjed om fra veterinær med spesialkompetanse på ører og øreproblemer. Jeg tror at man om man dytter inn masse i ørene ødelegger hundens naturlige balanse og dermed kan man blant annet skape mer produksjon av ørevoks og igjen nye problemer. Don’t fix it if it ain’t broken. 🙂
    Jeg pleier tørke godt ut av ørene ved regnvær og ved bading og ellers la de mest mulig i fred.
    Noen hunder har lett for å få ørebetennelser men litt ørevoks er naturlig både for folk og dyr og ikke farlig.

Det er stengt for kommentarer.