Trening i Oslo og planlegging fremover

I dag dro vi mot Oslo igjen. Før lunsj gikk jeg og instruktøren den vanlige ruten, men forkortet den litt. Han vurderer å la meg gå den korte ruten fordi han tenker på smerter i min rygg og operert bein, men jeg mener av prinsipp at jeg skal gå den «vanlige» ruten på tross av smerter her og der så lenge det er mulig. Hva må førerhundutvalget tenke om jeg ikke engang klarer å gå den lengste ruten? Er jeg da i stand til å bruke en førerhund tilstrekkelig? Jeg kan kjenne på rygg og bein dagen før godkjenning og bestemme det ut i fra det. Turen gikk bra. Flex stopper godt på kanter, og søker stolper noenlunde fint. Flex kan etter hvert denne veien og vet når vi skal krysse, til høyre og til venstre. Det er jeg i blant som blir usikker. I kveld så jeg og instruktøren atter en gang på det taktile kartet han har laget, men så er det det å memorere det og få praksisen til å fungere. Etter lunsj gikk vi den såkalte «Oscarsruten» som Blindeforbundets førerhundskole brukte da jeg fikk Oda for 13 år siden. Det er godt for både bruker og hund å få litt variasjon. Og det er når vi går på andre veier at man ser hundens ferdigheter og uvaner. Flex er svært bastant på kanter både opp og ned, og får ros og i blant godbit for det. Litt snusing i sele i dag. Han er også svært flink til å dra meg unna hindringene, og min oppgave er å følge hundens bevegelser og stole på at han vet best av oss to på det området. instruktøren sa, etter at Flex hadde hoppet til høyre, at det kom en mann på sparkesykkel, som trolig ikke så meg. Det er fint å gå med instruktør, for da forteller de når hunden er flink og jeg kan rose den på de riktige områdene. Når jeg går alene, vet jeg jo ikke alltid når han gjør noe veldig bra som ikke er der til daglig.

Når vi kom tilbake i 16.15-tiden, ble jeg og Bellas bruker med på Rimi for å hente en pakke og kjøpe litt snacks. Der jeg bor, surrer de fælt med utlevering av pakker på Rimi, og det gjør de åpenbart på Vestby også. De fant ikke pakken min. De ba meg komme tilbake i morgen.

Jeg og en instruktør gikk inn på siderommet i dag også og trete litt mer med flex og krabbe under seter. Det må fungere både i fly og bybane siden det er de fremkomstmidlene jeg bruker mest. På kvelden spiste vi litt frukt og snakket om førerhundklubbene og treningstilbud for oss brukere rundt om i landet.

I 17. mai-helgen, hadde jeg opprinnelig tenkt å dra til svigerfamilien min hvor jeg også hadde møtt min kjære. Dette ville innebært at Flex kom inn i et miljø et par dager for så å komme til Bergen i enda et nytt miljø. Derfor kommer jeg til å ta fly direkte til Bergen og være der 17. mai-helgen. Selv om jeg blir alene, gjør det meg ingenting, og jeg tror det vil være godt for Flex også å bli kjent i et nytt hjem uten andre å forholde seg til enn meg.

Jeg skal på et treningsopphold 1.-19. juli og kan/vil ikke ha med meg Flex. I følge andre brukere blir hunden mye liggende på rommet. Jeg spurte instruktøren om hva han tenkte om det. Jeg har avtalt med mine foreldre at de kan passe ham. De vet hvilke regler som gjelder siden de både har passet Oda og Larissa. Han mente at Flex da hadde kommet godt inn i sitt hjemmemiljø og vil takle det fint.