Flex og andre hunder …

Jeg har de siste dagene tenkt litt. Kanskje jeg kan kontakte en hundeklubb i Bergen og avtale at vi kan møtes f.eks. på en skoleplass en ettermiddag, hvor alle tar med seg hundene sine. Jeg vil på forhånd få sende et skriv til interesserte hvor jeg skriver om hvordan jeg ønsker at en førerhund skal være mot andre hunder i og utenfor sele.

I dag, når jeg møtte naboen min, tenkte jeg at vi kunne jo så smått begynne med ham, hvis han er villig. Hans hunder virket veloppdragne, selv om jeg hører de bjeffe litt i blant. Jeg ba ham gå litt rundt oss og distrahere Flex. Hver gang Flex ville hilse, napet jeg litt i kobbelet og til min overraskelse satte han seg ned. Vi får nok besøke naboen til uken! Jeg vet jo også at det bor enn mann med ikke mindre enn 4 hunder i et borettslag til nabo av oss og kanskje naboen vet hvem det er. så kanskje vi kunne få med oss ham også. De hundene er ikke like veloppdragne og de er i forskjellig størrelse og lyd. Om man tar hundeholdet sitt alvorlig, bør jo de fleste være interessert i trening på sosialisering av andre hunder og dresssur/lydighet.

Jeg snakket med førerhundinstruktøren i går, om et «lufthalsbånd» som en trener brukte på Bella under vårt samtreningskurs for ett år siden. Det virket ikke som om han husket det. Når Bella løp mot andre hunder, aktiverte treneren et halsbånd som blåste luft i ansiktet på hunden, og som fikk hunden til å snu og løpe mot sin eier istedenfor andre hunder. Jeg lurte på om det kunne være noe å prøve på Flex, selvsagt da med noen som vet hvordan og når den skal brukes.x