Svar på allergitesten

I dag fikk jeg telefon fra veterinæren her i Vest-Telemark. Hun hadde fått svar på blodprøvene hun tok mandag i denne uken. Den var positiv på allergi mot husstøvmidd. Dette var en generell prøve, og for å finne mer nøyaktig hva Larissa reagerer på, må man ta ny blodprøve med en mer spesifikk test. Veterinæren mente at det hovne øret kombinert med våteksemet som er fire steder rundt på kroppen, var et resultat av denne allergien. Vi fikk ny time hos veterinæren onsdag 28. juli for å ta ny blodprøve for videre testing og for at veterinæren skal få fulgt henne opp mht. våteksemet. Allergi mot husstøvmidd er veldig vanlig til rasen og er som regel medfødt.

Veterinæren mente det ville være bra for Larissa å bytte til et allergivennlig fôr innen Hills eller et annet fôr som jeg ikke husker akkurat nå. Hun mente jeg burde fortsette å gi Larissa fiskeolje og hun bør dusjes med spesialsjampo jevnlig og hyppig.

Jeg søkte på nettet og fant en interessant artikkel om allergi hos hund og katt på Lørenskog Dyreklinikk. Behandling består av medisinering, sjampo/balsam/spray, (antihistaminer, kortison, vaksine), fiskeolje og miljøtiltak i hjemmet. Det er ganske enkle tiltak som kan gjøres i hjemmet:

  1. Få hunden ut av soverommet. Soverommet er det stedet i huset hvor det er mest midd.
  2. Kjøp en hundeseng laget av skaiskinn eller annet glatt materiale som kan tørkes av med en fuktig klut en gang i uken. La ikke hunden ligge på tepper etc., (et dårligere alternativ er å beholde tepper, men vaske disse ukentlig på 70 grader).
  3. Fjern flest mulig av gulvteppene og la ikke hunden ligge på tepper. La hunden kun oppholde seg i rom uten tepper (og sofa) når den er alene hjemme og på natten.
  4. La ikke hunden ligge i sofaen- la den evt få en egen stol som kan dekkes til med et laken som forhindrer gjennomtrenging av midd (spesiallaken til mennesker med middallergi).
  5. Mopp gulvene ofte, det er mer effektivt enn støvsuging
  6. Gå en lang tur eller la hunden være ute når det støvsuges i huset (gjerne flere timer).
  7. La hunden være mest mulig ute.
  8. Fjern kosedyr.
  9. Ikke glem bilen, dekk til seter med spesiallaken e.l.
  10. Vask hunden regelmessig , hver 2-3 uke for å fjerne midd/pollen fra pelsen.
  11. Oppbevar tørrfôret i en lukket beholder/tønne.
  12. Hold kjøkkenet rent, lagermidd lever av matvarer/organsik materiale.
  13. Hold hunden unna bad og kjeller og spesielt steder der det oppbevares matvarer/organisk materiale.